WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keuken make-over: 6 budget oplossingen

Heb je een keuken die je niet (meer) mooi vindt, maar zie je een grote verbouwing niet zitten? Met deze 6 creatieve oplossingen geef je jouw keuken een snelle make-over, zelfs met een klein budget. (in samenwerking met Cuisinox)

1. Mooie pannen

Behalve dat chef-koks en keukenprinsessen er blij van worden, mogen sommige pannen ook best gezien worden. De Denim Blue gietijzeren braadpan van Cuisinox is er zo eentje, met zijn stoere grijsblauwe kleur en strakke lijnen typisch een geval van uit het keukenkastje en op het fornuis, zelfs als je er niet mee kookt. Maar vlak ook de kookkunsten van deze mooierd niet uit, hij is namelijk ideaal om mee te braden en stoven (gietijzer verdeelt warmte optimaal) en is geschikt voor alle warmtebronnen, van inductie tot zelfs de oven op 250 graden. De Denim Blue heeft nog meer slimmigheden. Zo voorkomt de smalle opstaande rand onder het deksel dat er kookvocht direct van het deksel druipt, zit er een druppel structuur onder het deksel voor een continue circulatie van kookvocht en is de knop speciaal ontworpen om het deksel tijdens het koken aan de pan te hangen zodat jij je handen vrij houdt. Ook fijn: het tijdloze ontwerp en de vergrijsde tint is gemakkelijk te combineren en past bij iedere woon- en keukenstijl.

2. Nieuw textiel

Textiel is heel bepalend voor de look van je keuken. Vervang je verwassen handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes eens voor nieuwe: kleine moeite, fris resultaat. Tegenwoordig zijn er heel veel prints, kleuren en afwerkingen om uit te kiezen. Leuk om te gaan voor een setje, maar mixen met prints en kleuren kan natuurlijk ook. Stem de kleuren zoveel mogelijk af op de tinten die al in je huis terugkomen en je slaat de plank nooit mis.

3. Kleurtje op de wand

Behalve dat een kleurtje op de wand leuk staat, kun je er een kookgedeelte ook mee afkaderen, vooral als je een open keuken hebt. Dit kan heel subtiel, met een tintje lichter of donkerder dan de kleur in de rest van je huis, maar ook sprekend voor een contrasterend effect. Denk ook eens aan schoolbordverf, kun je meteen recepten en boodschappenlijstjes op kwijt. Niet zo van zwart? Schoolbordverf is tegenwoordig in iedere kleur te mengen, ook in jouw favoriete tint.

4. Andere frontjes

En met ‘andere’ bedoelen we in dit geval een andere look, want met verf en een beetje geduld komt hier geen keukenzaak aan te pas. Let wel op van welk materiaal je keukendeurtjes zijn, hout is prima op te schuren en af te lakken, een kunststof afwerking vergt een iets andere aanpak met speciale primer. Laat je hierover goed adviseren bij de verfwinkel. Nieuwe handgrepen maken het helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor stalen zwarte grepen of ga voor stoer leer.

5. Frisse tegels

Grote kans dat er in jouw keuken ook een tegelwand zit die best een opknapbeurt gebruiken kan. Tegenwoordig is er goede tegelverf, waardoor je tegels in een handomdraai een tweede leven geeft. Geen zin om te schilderen? Er zijn ook speciale tegelstickers, effen of met dessin. Zo heb je in een handomdraai bijvoorbeeld zo’n leuk Portugees tegelwandje achter je fornuis.

6. Accessoires

De aankleding zit ‘m in de kleine dingen. Zet wat stoere broodplanken tegen de achterwand, verzamel houten pollepels in een mooie kan naast het fornuis en giet (olijf)olie over in glazen flessen. Ook leuk: doe kruidenplantjes in bloempotten en verdeel ze over het aanrecht. Zo combineer je kruiden om te koken en vrolijk groen in één. Hang tot slot prints of foto’s (in lijstjes) aan de wand voor een extra persoonlijk gevoel.

Bron: in samenwerking met Cuisinox

nog meer: wooninspiratie