Ruimteprobleem? Een kastenwand is de oplossing

Een kastenwand geeft snel heel veel opbergruimte. Daarnaast geeft het een wand een bijzondere look. Maak hem zelf of zoek hier inspiratie!

Inspiratie

Er zijn veel soorten kastenwanden te maken. Een donkere kastenwand doorbreekt mooi een wit interieur. Het geeft de kamer meer power én levert ook nog eens veel opbergruimte voor je favoriete boeken en accessoires.  Ook mooi is de van vloer tot plafond kan kastenserie Besta van Ikea, met een goede opbergfunctie. Door de vierkante vlakverdeling en het gebruik van greeploze dichte deuren blijft deze kastenwand rustig. Meer kastenwand inspiratie? Bekijk het artikel Zo haal je de perfecte kastenwand in huis en Boekenwand.

Paneeldeuren

Net als op de foto: de kastenwand achter het kookeiland is gemaakt van oude paneeldeuren en sloophout. De wand is antracietzwart geschilderd, net zoals het plafond.

Overal in huis

Kasten zorgen voor een opgeruimd huis, waar ruimte overblijft om lekker te leven. Maak een kastenwand in de woonkamer voor al je boeken, of in de slaapkamer sla kledingkast. Opbergruimte is altijd goed. Ingebouwde kasten staan niet in de weg en geven direct voor ruimte. Ook handig voor speelgoed in de kinderkamer.

Maak ‘m zelf!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een kastenwand te maken. Lees hier hoe je een eigen kastenwand maakt!

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op viavtwonen.

Bron: vtwonen juni 2009 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie