WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 5 stappen naar een nieuwe keuken

Je kookgedrag, de hoeveelheid pitten, wel of geen stoomoven, veiligheid… Allemaal punten die je mee kunt nemen in je zoektocht naar een nieuwe keuken. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Met deze tips ben je een stap dichter bij je droomkeuken! (in samenwerking met Grando Keukens)

1. De juiste indeling

Wil je een open keuken, een kookeiland of liever een extra lang keukenblad? Je keukenontwerp is afhankelijk van de beschikbare ruimte en hoe je de keuken gebruikt. Het is in ieder geval belangrijk dat er niet te weinig en niet te veel ruimte zit tussen de gootsteen, de kookplaat en de koelkast. Dit wordt ook wel de keukendriehoek genoemd. Gebruik een digitaal ontwerpprogramma om zelf eens te kijken wat er allemaal mogelijk is.

2. Keukenprinses of afhaalkoningin?

Kook je altijd uitgebreid en met verse ingrediënten of kies je door tijdsgebrek vaak voor een kant-en-klare maaltijd? Bedenk van tevoren hoe je de keuken gebruikt en hoeveel pitten gewenst zijn. Kies je voor een stoomoven? Dan zijn twee pitten in principe genoeg. Kun je kiezen voor een extra diep blad? Doen! Enkele centimeters meer bladdiepte zorgen in de ladekasten voor meer opbergruimte.

3. Je favoriete keukenstijl

Verzamel plaatjes, catalogi, folders en stalen van keukens die je mooi vindt. Of maak een bord aan op Pinterest en verzamel alle beelden die je aanspreken. Download de app op je telefoon, dan heb je je moodboard altijd bij de hand.

4. Kindvriendelijk

Je budget speelt een grote rol in je zoektocht naar een nieuwe keuken. Ben je verliefd op een kostbaar keramisch blad? Doen dan concessies op andere onderdelen. Rennen er kleine kinderen door je huis, dan moet de keuken vooral een veilige plek zijn. Een kokend waterkraan met een kindveilige bedieningsknop is een aanrader. Inductie is ook een veilige keuze, doordat de plaat meteen is afgekoeld zodra je de pan optilt.

5. Een inspirerende keukenwinkel

Na alle voorbereidingen kun je op zoek naar een inspirerende keukenzaak, die past bij jouw smaak en budget. Laat je bij meerdere zaken informeren en vraag offertes op, zodat je de prijzen en service kunt vergelijken. Kies bijvoorbeeld voor Grando, die showrooms heeft door het hele land. Dit zijn allemaal zelfstandige ondernemers die een passie hebben voor keukens en zich onderscheiden door hun uitstekende kennis van zaken. Ze helpen je van a tot z met je nieuwe keuken. Het gaat van ontwerp tot het bepalen van je keukenstijl en van de juiste indeling tot de montage. Heb je de smaak van een verbouwing te pakken? Grando is ook gespecialiseerd in badkamers!

Bron: in samenwerking met Grando Keukens

nog meer: wooninspiratie