WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je servies een nieuwe look

Met Iittala servies kun je eindeloos combineren. En dat is handig. Want zoals je stemming of smaak door de tijd verandert, wil je ook je tafel of je inrichting soms veranderen. Met een kleine toevoeging aan je servies, creëer je meteen een andere look. (promotie)

Iittala servies
Iittala servies

Oud & nieuw combineren

Iittala’s combinatiemogelijkheden zijn eindeloos, maar dit geldt natuurlijk niet voor ieders budget. Het is zonde om je ‘oude’ servies de deur uit te doen als je zin hebt in iets nieuws. vtwonen was, samen met andere bloggers, uitgenodigd in de Iittala winkel om een item uit ons huidige servies te combineren met nieuwe Iittala items. Wij hebben, met hulp van de Iittala stylist, een wit bord gecombineerd met het Kastehelmi glazen onderbord, het Teema turquoise bord (26cm) en de Sarjaton Letti rode schaal. Het Teema bord in de kleur wit is favoriet van stylist Martijn Bosma: ‘Het bord is al sinds 1948 in productie en dus een echte klassieker. Omdat het zo basic is, is het overal mee te combineren. Met basis-items als deze, kun je makkelijk combineren met kleurrijke items met patronen.’

Mixen & matchen

Het klinkt allemaal erg makkelijk. Maar wat als je niet weet waar je moet beginnen? Stylist Martijn: ‘Je hebt een servies, maar je wilt eigenlijk iets nieuws. Dat betekent niet dat je een heel nieuwe set hoeft aan te schaffen. Met Iittala zorg je ervoor dat je met een aantal nieuwe items iets heel nieuws creëert.’ In de Iittala winkel komen af en toe mensen die hun huidige bord hebben meegenomen. Samen met de verkoopmedewerker gaan ze op zoek naar nieuwe combinaties. ‘Sinds vorig jaar merken we dat mensen steeds vaker naar de winkel komen om te mixen & matchen. Iittala is van oorsprong een merk dat combineren stimuleert. Vroeger was de slogan dan ook “Against throwawayism”. Het idee was, en is nog steeds, dat je je oude servies niet weggooit maar iets er bij koopt. ‘ aldus stylist Martijn.

Style Swiper

Kun jij niet wachten om te gaan combineren? Met de Style Swiper van Iittala upload je een foto van je oude bord, en krijg je meteen een aantal combineer-suggesties. Als je wishlist is gevuld, kun je meteen online shoppen of langsgaan bij één van de Iittala winkels.

Ook toe aan iets nieuws?

Koop nu voor € 300 Iittala servies en ontvang een 16-delige Citterio 98 bestekcassette t.w.v. € 206 cadeau! Deze actie is geldig van 22 mei t/m 28 juni 2015, zolang de voorraad strekt, het betreft de volgende Iittala serviezen: Sarjaton, Teema, Taika, Tanssi, Origo en Kastehelmi schalen en borden.

Winnen

Wil jij de Iittala items van de foto winnen? Deel een foto van jouw huidige servies op Instagram met de #iittalacombineren en gebruik @vtwonen. Je maakt kans op 2x het Kastehelmi glazen onderbord, het Teema turquoise bord (26cm) en de Sarjaton Letti rode schaal. Succes! (Deze actie is inmiddels verlopen).

Bron: in samenwerking met Iittala

nog meer: wooninspiratie