WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zijn jouw eetkamerstoelen en eettafel een perfect match?

Eetkamerstoelen zijn er in vele varianten. Maar welke past nu leuk bij jouw tafel? vtwonen geeft je een aantal opties.

Design eetkamerstoelen

Een stoere eettafel kun je wat sierlijker maken door er een paar mooie design eetkamerstoelen omheen te zetten. De kuipstoeltjes van Eames zijn een favoriet, maar ook de ranke vlinderstoelen van Arne Jacobsen zijn prachtig.

Verschillende stoelen

Het is ook erg leuk om allemaal verschillende eetkamerstoelen neer te zetten, er zijn namelijk zo veel bijzondere examplaren te koop. Neem ze in dezelfde kleur, om het één geheel en rustig te houden. Of kies juist voor verschillende kleuren voor een bohémien feel. Ook leuk: combineer nieuwe stoelen met vintage exemplaren.

Eetkamerstoelen met geverfde pootjes

Je ziet het steeds vaker, houten eetkamerstoelen met in verf gedipte pootjes. Neem een paar houten stoeltjes en ‘dip’ de stoelpoten in een pot verf. Op deze manier geef je een persoonlijke touch aan jouw eetkamer. Op internet vind je vele afbeeldingen van ‘gedipte stoeltjes’. Zoek naar inspiratie en aan de slag.

Stapelbare stoelen

Krijg je vaak bezoek maar heb je geen zin en ruimte voor een grote eettafel? Kies dan voor stapelbare eetkamerstoelen. Deze trek je er gemakkelijk bij als er een extra zitplaats nodig is. En je bergt ze net zo makkelijk weer op. Een stapel stoelen zet je uit het zicht in de bergkast of schuur. En ze hebben net een streepje voor op klapstoelen, want de stapelbare variant ziet er meestal net iets mooier uit.

vtwonen eetkamerstoelen

Ook vtwonen heeft een eetkamerstoel in de collectie. Deze strakke spijlenstoel van vtwonen heeft een tijdloos ontwerp.  Het fijne aan de stoel is dat hij toepasbaar is in diverse soorten woonstijlen. De stoel staat prachtig rondom de eettafel, maar straalt ook in bijvoorbeeld de slaapkamer als opvulling van de ruimte en als handige weglegger. De stoel is rondom de eettafel ook leuk om te combineren met meerdere kleuren, dit zorgt voor een speels effect.

nog meer: wooninspiratie