WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een feestelijk recept

Van ons mag ’t het hele jaar door december zijn. Geen deadlines, werkafspraken en andere verplichtingen: alleen maar tijd voor de mensen die er echt toe doen. Niets is dan fijner dan samen met familie en vrienden genieten van elkaars gezelschap, mooie verhalen, de lichtjes in het donker en een feestelijk gedekte tafel vol gerechten en hapjes die met liefde zijn gemaakt. (promotie)Een feestelijk kerstrecept

De keuken in!

In de keuken, daar gebeurt het allemaal. Een mooi stuk vlees, verse groenten en kruiden en niet te vergeten een krachtige bouillon zijn de basis van de lekkerste gerechten. MAGGI bouillonblokjes bieden de béste basis, vindt 99 procent van de vrouwen* die deze smaakmaker hebben uitgeprobeerd. De nieuwe bouillonblokjes van MAGGI bevatten herkenbare kruiden en specerijen en zijn makkelijk te verwerken. ‘Ik wil geen andere meer’, zegt Sam (42).

Ragout recept

Ingrediënten:

 • 2 stuks MAGGI bouillon tablet rund
 • 800 gram Riblappen in blokjes gesneden*
 • 50 gram Picalilly
 • 50 gram Zilveruitjes
 • 100 gram Wortel
 • 50 ml Rode wijn**
 • 2 plakken kruidkoek In blokjes gesneden
 • 4 stukjes Pure chocolade
 • 500 ml Water
 • 10 Bladerdeeg plakjes
 • 1 Ei
  *Gebruik eens wild i.p.v. rund
  ** Voor kinderen er eventueel uitlaten

Bereidingswijze:
Bak het vlees 5 minuten aan in olie. Blus af met rode wijn en laat +/- 3 minuten indampen. Voeg een eetlepel piccalilly toe en een paar lepels zilveruitjes. Laat het geheel even rustig stoven tot het vocht bijna is verdampt. Voeg de MAGGI bouillon rund tabletten toe en giet het water erop, roer alles door elkaar en breng aan de kook.

Schil de winterwortel en snij deze in kleine blokjes, voeg deze toe. Laat het geheel +/- 2 ½ tot 3 uur stoven tot het vlees mals is. Voeg de in blokjes gesneden ontbijtkoek toe en als deze geheel opgelost is en de saus gebonden is zet je het vuur uit en voeg je er een paar stukjes chocolade aan toe, roer deze door en kook het geheel niet meer.

Korstbakje:
Neem 2 plakjes bladerdeeg om een korstbakje te maken. Steek uit een van de plakken een rondje en plak, met behulp van een beetje water, de plak met het gat op de andere plak. Snij de hoeken bij zodat je een achthoek krijgt met 8 gelijke hoeken.

Kluts het ei los met een vork en smeer de bovenkant van het bakje dun in met ei ( het ei mag niet over de rand lopen ). Laat het ei even drogen en smeer nogmaals in. Smeer ook het uitgestoken rondje in met ei en leg deze erbij op de bakplaat. Bak de korst af op 180°C in 20 minuten, zet de oven daarna iets open en laat nog even nadrogen met de oven uit. Kant en klare korstbakjes kan natuurlijk ook.

Serveer er bijvoorbeeld rode kool bij en pommes duchesse.

MAGGI

De nieuwe MAGGI bouillonblokjes zijn er in een groente-, kip- en rundvariant. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga naar www.maggi.nl/bouillon voor maaltijdideeën, kooktips en nog veel meer en laat je inspireren.

* Onderzoek en analyse zijn uitgevoerd door hettestpanel.nl in oktober 2016.

Bron: in samenwerking met MAGGI.

nog meer: wooninspiratie