WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de keukentrends van 2022

Op zoek naar inspiratie en ideeën voor jouw gloednieuwe keuken? Sommige kleuren, materialen en stijlen blijven onverminderd populair, maar er komen ook steeds nieuwe trends op de markt. Benieuwd welke? Hier lees je de tien keukentrends van 2022.

houten keuken

Tien keukentrends

De tien keukentrends voor 2022 op een rij:

  • Leefkeuken met kookeiland
  • Open kasten
  • Grijze strakke keuken
  • Gouden accenten
  • Duurzame keukenbladen
  • Minimalisme
  • Groentinten
  • Zwarte industriële accenten
  • Anti-fingerprintcoating
  • Trendneutraal

Leefkeuken met kookeiland

Met stip op één: de leefkeuken met kookeiland en bar. Open keukens maken al geruime tijd een opmars, maar in 2022 hebben we nog meer behoefte aan gezelligheid, warmte en samenzijn. De leefkeuken lijkt hiervoor dé oplossing. Borrelen en kletsen met gasten terwijl je kookt, op je laptop werken aan de bar, samen ontbijten en de krant lezen met je gezin – een leefkeuken is zonder enige twijfel de fijnste ruimte in huis.

Het zwevend keukenblad stijgt in populariteit en ook sfeervolle verlichting speelt een steeds belangrijke rol in onze keukens. Denk aan industriële inbouw- of opbouwspotjes of kleine hanglampjes van glas of metaal. Goed nieuws: bij bijna elke keuken kan tegenwoordig een kookeiland geleverd worden.

Een leefkeuken is zonder enige twijfel de fijnste

ruimte in huis

leefkeuken

Open kasten

Ongetwijfeld één van de leukste keukentrends anno nu: open kasten. Voorgaande jaren zagen we de wandplanken al terugkomen maar in 2022 gaan we nog een stapje verder met mooi ingerichte open kasten. Wissel bijvoorbeeld een inbouwkastenwand af met in het midden een open kast met een glaswand. Richt deze in met het mooiste servies dat je hebt. Of ga voor een groot rek om wijnglazen in te hangen, of grote houten wandplanken met de mooiste glazen potten erop. Niet alleen mooi, ook praktisch.

open kast keuken
open kast

Ongetwijfeld één van de leukste keukentrends anno nu:

open kasten.

Grijze strakke keuken

Een van de keukentrends in 2022: de grijze, strakke keuken. Van lichtgrijs tot donker antraciet: in combinatie met een houten werkblad creëer je een landelijke en moderne uitstraling. Mooi! Durf je een stap verder te gaan? Ga dan voor een industriële grijze betonlook, of klassieke keuken met grijze marmerlook.

LEES OOK
Op zoek naar een lichte keuken? Ontdek de vtwonen keuken Basic Greige

Gouden accenten

Helemaal hip: keukens met (subtiele) gouden accenten. Een gouden kraan, wasbak, gouden accenten op de kastdeurtjes, kleine gouden lichtspotjes of greeplijsten – het geeft je keuken een luxe en warme uitstraling. Je kunt kiezen voor koper, rosé of messing. Denk bijvoorbeeld aan een mooie koperen kraan in een donkere keuken. Of wat dacht je van gouden apparatuur op een donkergroen keukenblad? Goudaccenten zijn ook goed te combineren met de marmerlook die in 2022 ook nog steeds erg populair blijft.

Duurzame keuzes  

Een steeds belangrijker thema in de huidige keukens: duurzaamheid. Het keukenblad is hier een goed voorbeeld van. Zo is een granieten blad een natuurproduct, maar is de productie van zo’n blad niet de meest duurzame oplossing. Daarom kiezen steeds meer mensen voor Fenix, DecorTop en Toplaminaat. Deze keukenbladen worden milieuvriendelijk geproduceerd en het basismateriaal duurzamer dan bij vergelijkbare bladen. En dat voor een vergelijkbare prijs.

Mensen kiezen massaal voor kwaliteit boven kwantiteit: een koffieautomaat met echte bonen, geen granieten keukenblad van kunststof maar echt natuursteen en een ingebouwde oven.

beige keuken

Less is more. Minimalisme is

een trend

Minimalistisch

Anno 2022 geven duurzame en natuurlijke materialen ons een gevoel van rust en ontspanning. Less is more. Minimalisme is een trend. Organische vormen komen ook steeds meer terug. Bijvoorbeeld bij een rond of ovaal kookeiland, bar, werkblad of keukentafel. Ook rondslingerende apparaten willen we niet meer. Deze bouwen we óf in de keuken of bergen we op. Weinig kleuren, weinig poespas, veel rust. Vinden we fijn.

Eco-trend met groentinten

Om nog maar een beetje in de duurzame sferen te blijven: groene keukens en het gebruik van planten blijft een hit. Van een donkergroene keuken tot een diepgroene matlak (glans is passé) met een houtlook of een gewaagde avocado-groene keuken met betonnen keukenblad. De keuze is reuze. Met groentinten haal je een stuk natuur in huis – een absolute trend in 2022.

LEES OOK
De groene keuken is verrassend veelzijdig

Zwarte industriële accenten

In kantoorkeukens, maar ook zeker thuis: een urban interieurstijl met industriële accenten vind je tegenwoordig overal terug. Een goed voorbeeld is de moderne keuken met zwarte accenten, zoals de handgrepen, spoelbak, kraan en open kasten met zwart metalen frames. Speel je liever op safe? Een houten urban keuken met zwarte accenten is ook on trend.

Anti-fingerprintcoating

In keukens draait het om creëren van sfeer. Daarnaast is het fijn als alle kastjes, lades en greepjes makkelijk schoon te maken zijn. De oplossing? Met de anti-fingerprintcoating zijn vingerafdrukken op keukenkastjes verleden tijd. Je keuken wordt voorzien van een speciale coating, waardoor jouw kastjes, lades en klinken schoon blijven. Handig!

Trendneutraal

In het kader van duurzaamheid kiezen steeds meer mensen voor een tijdloze keuken. Eentje die rust en overzicht uitstraalt. Een keuken die trendneutraal is en járenlang meekan. Denk aan veel witte kleuren met een zwarte oven, tijdloze apparaten en ontwerpen.

nog meer: wooninspiratie