kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dinner party? Zo kook je voor een grote groep.

Eten, drinken, je mooiste servies en een sfeervol gedekte tafel… Mix die ingrediënten en voilà: je hebt alles wat je nodig hebt voor een geslaagde dinner party. Haal jij ook graag alles uit de kast als jouw familie en vrienden komen eten? Koken voor een grote groep wordt een eitje met deze tips. (in samenwerking met NEFF Huishoudapparaten)

Wanneer je voor een grotere groep kookt, is het best een karwei om alle gerechten per gang tegelijk te serveren. Bovendien wil je tussen de gangen door niet te lang meer in de keuken staan. Daar zijn een paar handige oplossingen voor.

Alles in een keer in de oven

De basisbakovens van NEFF zijn zo gemaakt dat je op meerdere niveaus tegelijk complete maaltijden kunt bereiden. Een groente- én visgerecht en dan ook meteen een zoet dessert erbij? Dat is met het CircoTherm systeem geen probleem meer. Zo kun je bijvoorbeeld chocolademuffins bakken, terwijl er ook een ovenschotel met vis aan het garen is. Elk ovenniveau krijgt hierdoor een eigen luchtstroom waardoor geuren en smaken zich niet met elkaar mengen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de muffins naar vis zullen smaken of ruiken.

Lekker flexibel

Ook handig voor een diner: een inductiekookplaat die is opgedeeld in FlexZones: gekoppelde kookzones waarin de grootte en de vorm van pannen automatisch wordt herkend. Op die manier heb je voor een fiks aantal eters de mogelijkheid om er een hele braadslede op te zetten die dan perfect gelijkmatig wordt verwarmd.

Alles warm op de borden

In professionele keukens kunnen ze niet zonder een warmhoudlade, maar in huis wordt dit al snel als een tikkeltje te luxe bestempeld. Toch biedt dit apparaat écht toegevoegde waarde. Als je vaak voor een flink aantal gasten kookt, is het superfijn als je borden, kopjes en kommen kunt voorverwarmen. De lage temperaturen waarop je hem in kunt stellen zijn hier ideaal voor. En wist je dat je op de hoogste stand bijvoorbeeld ook bananenchips in een warmhoudlade kunt maken? Laat dunne plakjes banaan één tot twee uur drogen, tot ze nog een klein beetje plakkerig aanvoelen. Als je ze daarna nog even laat afkoelen buiten de lade, drogen ze helemaal op!

Keukengeheimen delen

Een dinner party draait natuurlijk vooral om het eten. Kun jij nog wel wat inspiratie en expertise gebruiken? Voor al je vragen over alles wat met koken te maken heeft, is er nu de nieuwe culinaire community NEFF Keukengeheimen. Op de fora helpt iedereen elkaar onderling en er zijn ook regelmatig chefs die zich in de discussie mengen.

De puntjes op de i

Nu je je diner hebt voorbereid, rest alleen nog de styling. Voor vrienden of familie haal je natuurlijk je mooiste servies uit de kast. Ga je voor een zomerse dinner party? Combineer frisse kleuren als wit en groen met luchtig tafellinnen en zet een boel verschillende vaasjes met een of twee bloemen erin. Laat de gasten maar komen!

In samenwerking met: NEFF Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie