WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 5 favorieten van de Iittala stylist

Van witte, klassieke borden tot een bijzondere vondst van de antiekmarkt: we hebben allemaal onze favoriete items voor een mooi gedekte tafel. Dus wat is er leuker dan een kijkje nemen in de keuken of –servieskast van iemand anders? Hier zijn de favorieten van Iittala stylist Martijn. (promotie)

Teema-servies-Iittala

1. De basis : het Teema servies

Iittala stylist Martijn Bosma: “Zelf gebruik ik al 10 jaar het Teema servies. Deze serie is in 1952 ontworpen door Kaj Franck en sindsdien altijd in productie geweest. Ik vind het belangrijk dat mijn servies zo simpel mogelijk is. De 30 cm schaal (2.5l) is mijn favoriet. Ik gebruik deze schaal bijna iedere dag. Voornamelijk voor mijn favoriete gerecht: ovenschotel. Het servies is namelijk ook oven en –magnetronbestendig.

Mijn basisservies is Teema wit, maar door de jaren heen heb ik behoorlijk wat verschillende kleur-items toegevoegd. Zo combineer ik in de zomer vaak het witte servies met de celadon en turquoise kleur en heb ik voor de feestdagen rode, blauwe en zwarte Teema items”.

essence-wijnglas-Iittala

2. Klassiek wijnglas in een modern jasje

“Het Essence wijnglas is een klassiek glas in een modern jasje. Toen ik op zoek ging naar wijnglazen, merkte ik dat ik veel items te klassiek vond. Ook waren de glazen altijd te rond of te groot. Plus: mijn wijnglazen horen een voet te hebben! De Essence serie heeft het allemaal: modern, strak en een voet. Doordat de kelken van de rode, witte en – champagneglazen dezelfde hoogte hebben, straalt de eettafel rust uit.”

citterio98-bestek-Iittala

3. Stoer en robuust: het Citterio 98 bestek

“Het geborstelde staal van het Citterio 98 bestek, heeft een stoer en robuust uiterlijk. Het past perfect op een mooi gedekte tafel, naast mijn Tools pannen en Collective tools keukengerei. “

Sarjaton-beker-Iittala

4. Knus op de bank met de Sarjaton mok

“Deze oudroze mok uit de Sarjaton serie is lekker robuust. Hij ligt door de vorm en het zachte reliëf prettig in de hand. De mok straalt gezelligheid uit. Ik gebruik hem dan ook vooral als ik thuis met een kop thee op de bank zit. “

kartio-glas-Iittala

5. Het multifunctionele Kartio glas

“Mijn kasten staan er vol mee: het Kartio glas in twee maten. Ik gebruik ze overal voor. Met verjaardagen doe ik er mijn tapenades en salades in en als ik een hoop mensen over de vloer heb schenk ik in de kleine glaasjes wijn. Uit het grotere glas drink ik een heerlijke gin-tonic, fris of water. Omdat de glazen lekker robuust en stevig zijn, zijn ze ook zeer geschikt om ze mee te nemen naar een picknick of een dagje strand.”

Bron: in samenwerking met Iittala

nog meer: wooninspiratie