WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken bij een zelf ontworpen woning aan het water

Irith woont twee jaar met haar man Nico en zijn twee kinderen in het huis dat hij 3,5 jaar geleden zelf ontwierp. De keuken is de centrale plek waar het hele gezin bij elkaar komt, met iedere avond weer een prachtig uitzicht op de ondergaande zon. (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)

binnenkijken zelf ontworpen woning Almere bshkeukenpijler

Irith: “We hebben het huis helemaal naar onze smaak ingericht. Het is een open woning, waarin we knusse hoekjes hebben gecreëerd, zoals bijvoorbeeld een gamekamer voor de kinderen die grenst aan de gang. Zo is er genoeg ruimte om je terug te trekken, maar ook om met elkaar in contact te blijven.”

Gekke spulletjes

Voor inspiratie is Irith jaarlijks in Kopenhagen te vinden. Hier bezoekt ze met name gebouwen en beurzen en vindt ze de laatste trends op gebied van architectuur, design en innovatieve oplossingen voor in huis. Materialistisch ingesteld is ze totaal niet: “We doen makkelijk afstand van dingen omdat we geen waarde hechten aan materie. Wel aan herinneringen, en die zitten in de stomste spulletjes in ons huis. Met name in gekke dingen die we hebben meegebracht uit Mexico, Thailand of New York.”

Vakantiegevoel

Irith geniet het meest van samenzijn in de keuken: “Samen koken, lekker hangen aan het kookeiland, een muziekje op en uitzicht over het water. Dat is het moment dat je de dag achter je laat en tijd hebt voor jezelf. Soms hebben we superindrukwekkende zonsondergangen, waarbij de hele lucht rood kleurt. Met onze harmonicadeur kunnen we de hele pui openschuiven, waardoor het voelt als vakantie.”

Twee ovens

“In de keuken hebben we twee Siemens ovens. Onmisbaar, omdat je tegenwoordig heel veel gerechten kunt bereiden in de oven. Als we gasten hebben is het qua ruimte soms gewoon nodig, en voor ons zelf maken we in de ene oven aardappeltjes of groenten en in de andere braden we bijvoorbeeld kip. Ik zou mensen willen adviseren bij het uitkiezen van de keuken ook prioriteit te geven aan je inbouwapparatuur. Die komt vaak het laatste omdat de focus uitgaat naar het type kastjes en het soort aanrechtblad. Maar als je uitgaat van hoe je je keuken praktisch gaat gebruiken kun je ‘m van daaruit alsnog verder uitbouwen naar je smaak of wensen en wordt ie pas echt perfect.”

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie