WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een ruime dijkwoning in Bergschenhoek

Kirsten woont met haar man Danny en hun zoontje Evan sinds mei 2017 in een vrijstaande dijkwoning in Bergschenhoek, op fietsafstand van Rotterdam. Met slopen werden ze steeds enthousiaster, waardoor ze het huis uiteindelijk vanaf casco hebben opgebouwd naar hun eigen ideeën. De keuken werd een robuuste eyecatcher in het lichte huis. Kijk je mee? (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)


Samenvattingspagina Almere

Hoe heb je dit huis gevonden?

Kirsten: “We woonden in Rotterdam Kralingen in een dubbele jaren 30 bovenwoning met een hoog plafond, ornamenten en originele details. Ondanks dat we allebei ontzettend van deze stijl houden, hadden we ook een aantal eisen voor een nieuw huis. Ruimte voor onze motoren, racefietsen en surfplanken, en een tuin. Dit vonden we niet in de stad, maar wel net erbuiten, dankzij vele tochtjes op de racefiets langs de rivier de Rotte. In eerste instantie vonden we deze dijkwoning best lelijk, maar hij was wel vrijstaand, aan het water én langs het bos.”

Hoe heb je het huis veranderd?

Kirsten: “We hebben drie maanden gesloopt en zeven maanden verbouwd. Samen met een architect bedachten we het ontwerp en is het huis van 85 m2 leefruimte uitgebreid naar 220 m2 leefruimte. Nu voldoet het in alle opzichten aan onze eisenlijst.”

Wat is jullie woonstijl?

Kirsten: “Modern, open, licht en warm. Dat we van ruimte houden is terug te zien. Als een muur niet per se nodig was, hebben we ‘m weggelaten. Zo staan op beide verdiepingen alle ruimtes met elkaar in verbinding. Met kleur, rariteiten, souvenirs en speelse meubels is het geheel een reflectie van wie wij zijn.”

Wat is je favoriete eyecatcher in huis?

Kirsten: “De keuken: die is strak en stoer. De meeste strakke keukens zijn wit of licht, maar ons huis is al heel licht. De keuken mocht er daarom best uitspringen. Het robuuste balkeneikenblad is zo mooi en staat in contrast met het donkere van de keuken en het warmgewalste rvs blad. De robuuste natuurmaterialen zorgen voor een stoere uitstraling. Daarnaast kijk je zo het Bergse Bos in. Ik ben ook heel blij dat onze koelkast zo heerlijk groot is en dat we twee ovens hebben. Gebruiksgemak blijft uiteindelijk toch het belangrijkste in de keuken. Nu heb ik alles voorhanden om lekker te kunnen koken.”

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie