WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een nieuwbouwhuis in Rotterdam

Ze hebben eigenlijk een liefde voor jaren ’30 huizen, maar besloten toch voor een praktische nieuwbouwwoning te kiezen. Achter de deur van dit Rotterdamse huis schuilt een kleurrijk en Scandinavisch interieur waar Arusha, haar man Arjen en dochter Zoë met veel plezier wonen. Hun favoriete plekjes? De keuken en de woonkamer. (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)

Ruim en licht

De vorige woning van het gezin kwam uit de jaren ’30 en was erg charmant, maar vereiste zoveel onderhoud dat ze op zoek gingen naar een nieuwbouwhuis. De wens: een ruim en licht huis met een grote tuin. In de nieuwe woning voelt Arusha zich helemaal thuis. ‘Dit is de plek waar ik mijn hakken uit schop, mijn meisje aan tafel groter zie worden terwijl ze al zingend haar knutselwerkjes maakt, waar ik samen met mijn lief geniet, lach, bankhang, kook, ruzie én alles weer goed maak.’ Het stel ontvangt graag familie en vrienden en daar is meer dan genoeg plek voor: er zijn logeerkamers en een tweede badkamer.

Een strakke keuken

Arusha: ‘Onze favoriete plekken in huis zijn de keuken en de woonkamer. In ons vorige huis zat een prima keuken, maar deze was niet helemaal onze stijl. Ik wilde graag een witte, strakke keuken met een kookeiland.’ Het is in dit deel van de woning vooral genieten van de connectie met de eethoek, én van de inbouw espresso volautomaat. Arusha: ‘De Siemens EQ is top. Het apparaat ziet er prachtig uit en wat voor koffie wij of onze gasten ook willen, de volautomaat maakt het voor je. Ik heb nog nooit met zoveel plezier koffie gezet.’ De kracht van de keuken? Dat is volgens Arusha de perfecte balans tussen mooi en praktisch.

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie