WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een droomhuis in Strijbeek

Marieke verhuisde voor de liefde van Den Bosch naar Breda, waar ze nu samenwoont met haar vriend Martijn en hun kinderen Pleun en Morris. Ze droegen zelf moodboards aan bij de architect voor hun nieuwbouwhuis dat een mix is van Belgische pastorijstijl met een aanbouw van Oudhollandse potdekseldelen. Een droomhuis, dankzij de last-minute aanpassingen die Marieke uiteindelijk zelf nog deed in het ontwerp… (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)

Eigen inspanningen

Hun woonstijl is in de basis vooral licht en neutraal met wat industriële elementen. Marieke: “We houden heel erg van natuurlijke materialen zoals hout en beton en van een combinatie van oud en modern.” Met haar grote passie voor interieurontwerp heeft Marieke een groot deel van de meubels zelf ontworpen. “En mijn handige vriend en schoonvader hebben veel van deze maatwerkmeubels zelf gemaakt. Een echte eyecatcher in het huis zijn de oude, geloogde deuren die ik heb gebruikt voor een geïntegreerde kast.”

Een speciale plek voor de keuken

De architect had de keuken getekend op de plek waar nu de woonkamer is, vertelt Marieke. “Maar er klopte steeds iets niet in mijn interieurontwerp. Op een avond wisselde ik de keuken en de woonkamer om. Toen viel alles op zijn plek. Ook volgens de aannemer was dat achteraf gezien een logische keuze, alleen was de bouw al in volle gang. Allerlei leidingen moesten worden omgelegd.” Maar het resultaat mag er zijn, vindt Marieke: “Een logische looproute en genoeg ruimte vonden we heel belangrijk voor de keuken. De houtlook past bij onze gietvloer. En mijn meest favoriete item is de combi-oven van Siemens, vanwege de varioSpeed- en coolStart functie. Die maken het mogelijk om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten, wat heel welkom is met kleine kinderen.”

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie