WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze 5 tips word jij een masterchef

Ben jij gek op koken en verras je vrienden en familie graag met culinaire etentjes bij jou thuis? Houd daar rekening mee bij het uitzoeken van je nieuwe keuken, want lekker koken begint met de juiste apparatuur. Met deze 5 tips kook jij voortaan als een masterchef. (in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten)

1. Stel je eigen kookplaat samen

Bakken, grillen of misschien wel wokken… Op welke manier kook jij het liefst? Ga voor een kookzone die perfect aansluit op jouw wensen en stel de ideale combinatie van warmtebronnen samen. Zo zet je met een teppanyakiplaat in een handomdraai de lekkerste Japanse gerechten op tafel. Ben je meer van het grillen, dan is de lavagrill ideaal. En de beste wokresultaten krijg je met een wokbrander, een brander met meer vermogen dan de andere gaspitten.

2. Kies voor handige extra’s

Goede apparatuur is het halve werk. Met de juiste inbouwapparaten maak je het jezelf een stuk makkelijker. Zo is een warmhoudlade perfect voor het warmhouden van gerechten, maar ook voor het voorverwarmen van borden en het langzaam garen van vlees en vis. Tegenwoordig zijn inbouwapparaten voorzien van allerlei handige innovaties en technologieën, denk bijvoorbeeld aan een oven met een verkorte baktijd. En een zelfreinigende oven bespaart je achteraf een hoop werk doordat al het vuil in één keer tot as wordt verpulverd. Doekje erover en klaar is Kees.

3. Houd alles onder controle

Wat als je nog wel eens iets laat overkoken of aanbranden, of als je moeilijk kunt inschatten of iets gaar is? Ook als je nog geen meesterkok bent, kun je indruk maken. Een beetje hulp van de kookSensor Plus is dan misschien wel handig. Het apparaat geeft een piepje zodra de ingestelde temperatuur is bereikt en houdt die temperatuur vervolgens constant. Met de braadSensor Plus blijven groenten lekker knapperig en worden vis en vlees goed gaar.

4. Maak er een kunstwerk van

Een bord mooi opmaken is echt niet alleen weggelegd voor professionele chefs. Om te voorkomen dat het een zooitje wordt, begin je altijd in het midden van het bord en werk je langzaam naar buiten. Creëer wat hoogteverschil door het vlees (niet in stukjes snijden!) op de groenten te leggen en speel met kleur (cressen zijn daarvoor ideaal). Sauzen en kruiden voeg je pas op het allerlaatst toe, zorg daarbij dat de randen van het bord vrij blijven.

5. Zorg voor een stijlvol gedekte tafel

De finishing touch van elk diner is een stijlvol gedekte tafel. Een gezellige sfeer creëer je met lange smalle kaarsen of theelichtjes. Natuurlijke elementen, zoals houten onderzetters, takjes of bloemen van het seizoen maken van je tafel een pronkstuk. Kies voor een klassiek gedekte tafel met neutraal wit servies of ga juist voor een bonte mix van glaswerk en borden. Mooi gevouwen servetten en een klein cadeautje voor je gasten maken het helemaal af. Bon appetit!

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie