WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x keukengemak tijdens de ochtendspits

Van een ontspannen ochtend heb je de hele dag plezier. Maar we weten ook dat we ’s ochtends weinig tijd over hebben voor het ontbijt. Maak het jezelf gemakkelijk met deze tips voor een supersnelle en gezonde start van je dag. (in samenwerking met Bosch Huishoudapparaten)

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Om te voorkomen dat je na drie keer snoozen in de stressstand schiet, kun je jezelf een handje helpen. Het ontbijt kun je ’s avonds alvast voorbereiden. Sterker nog, een van de populairste ontbijtgerechten van dit moment kan niet zonder een nachtje koelkast: overnight oats. Vul een plastic bakje of lege jampot met 50 gram havervlokken en 150 ml melk of bijvoorbeeld amandelmelk. Even roeren, deksel erop en zet je ontbijt-to-be een nacht in de koelkast. Roer het ’s ochtends nog eens door en maak het extra lekker met toppings zoals banaan of appel met kaneel, kokosrasp en zaden en noten. Smullen maar!

2. Invriezen en blenden

Zorg dat je altijd een flinke voorraad diepvriesfruit, zoals frambozen, aardbeien of mango in huis hebt. Een krachtige blender heeft geen enkele moeite met bevroren fruit. Doe er een scheut yoghurt en een handje havermout bij, even blenden et voilà: een ontbijt waarmee je zonder honger de ochtend doorkomt.

3. In één slok klaar

Hoeveel tijd kost het je om een glas sap leeg te drinken? In die minuten kun je alles binnenkrijgen wat je nodig hebt om vol energie de dag te starten. Met deze slowjuicer pers je het sap uit fruit en groenten op een manier dat de voedingsstoffen en vitamines zo goed mogelijk behouden worden.

4. Geen gestress in de file

Je rent je rot om op tijd te komen, om vervolgens gefrustreerd aan te sluiten in de file. Dat kan handiger. Verander je dagelijkse portie ergernis in je dagelijkse portie groente en fruit door een smoothie in je tas te stoppen. De VitaStyle Mixx2go is hier favoriet: bij de blender zit een handige fles met een inhoud van 500 ml die je makkelijk mee kunt nemen. De blender zelf is ook ‘to go’. Handig om na je werk een shake van melk en banaan te maken, zodat je meteen door kunt naar de sportschool.

Bron: in samenwerking met Bosch Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie