kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef je tafelstyling een persoonlijke twist

Een verjaardagsfeest, romantisch diner of lunch met vrienden; met een mooi gedekte tafel maak je altijd indruk. Zeker als je het een persoonlijke touch geeft. Met deze 4 tips maak je je tafelstyling persoonlijk. (in samenwerking met Quooker)

Tip 1: kies een thema

Met een thema voorkom je een ratjetoe aan stijlen. Ga bijvoorbeeld voor een herfsttafel waarbij je warme kleuren als oker, oranje of mosgroen kunt gebruiken. Natuurlijke materialen als hout, linnen en jute zorgen voor een stoer tintje én passen goed bij het najaar. Een boomstamschijf of houten broodplank is origineel als onderbord, gebruik deze als uitgangspunt en stapel het servies voor de verschillende gangen erbovenop voor een gelaagd effect.

Idee: rol een linnen servet op, bind ‘m vast met een stukje henneptouw en steek er een takje rozemarijn of eikenblad tussen.

Tip 2: maak indruk met de drankjes

Niets feestelijker dan je gasten te trakteren op homemade limonade of cocktails met bruiswater. Met de Quooker CUBE is sjouwen met plastic flessen verleden tijd en blijft er extra ruimte in de koelkast over. De kokendwaterkraan van Quooker kan alles en geeft naast koud, warm en kokend water nu ook koel, bruisend en gefilterd water. Gewoon uit één en dezelfde kraan. Met de simpele en veilige bediening hoef je niet bang te zijn kokend water te tappen terwijl je bruisend bedoelde, de slimme bedieningsknop maakt dit onmogelijk.

Om alvast in feest- en herfstsferen te komen kun je alvast aan de slag met een hartverwarmend feestwatertje: gebruik rabarber (of een andere smaak) siroop als basis. Leng dit in een grote kan aan met bruisend water en voeg fruit en kruiden naar smaak toe. Granaatappel, steranijs, munt en kaneel zijn hierbij erg lekker! Maak de randen van wat limonadeglazen nat, dip ze in de bruine suiker en klem een schijfje sinaasappel op de rand van het glas. Schenk de limo in de glazen en maak het af met een rietje en kaneelstokje ter decoratie.

Tip 3: ga voor één blikvanger

Maak je eigen centerpiece in herfstsfeer met een verzameling gesprokkelde takken uit het bos. Je kunt ze van te voren wit spuiten of zo laten. Leg ze op het midden van de tafel, van de ene naar de andere kant. Voor de finishing touch kun je lichtjes (op batterijen) aan de takken vastmaken en er pompoenen en dennenappels tussen zetten.

Tip 4: vers eten en drinken in de hoofdrol

Wie aan de herfst denkt, denkt aan puur natuur. Geef vers eten en drinken daarom een hoofdrol, gewoon zoals het is. Zet een houten schaal neer gevuld met fruit en gebruik een houten plank voor het brood. Wikkel het uiteinde van het brood in een stuk linnen, staat leuk én is prettig bij het snijden. Vul de tafel op met flessen bruiswater en voeg hier kruiden als rozemarijn, munt, tijm en basilicum aan toe, dat ziet er vrolijk uit en is ook erg lekker. Hang met henneptouw labeltjes om de flessenhalzen waar op staat welke welke ingrediënten je aan het water hebt toegevoegd. Om het feestgevoel echt compleet te maken kun je nog wat eetbare bloemen over tafel heen strooien.

Lees ook hoe je de feestdagen extra bruisend maakt

Bron: in samenwerking met Quooker

nog meer: wooninspiratie