WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Karig kerstdiner? Zeker niet, zo pak je toch uit (met je eigen servies en accessoires)

Waar we normaal all out zouden gaan met kerst wat betreft het shoppen van nieuwe accessoires, doen we het dit jaar wat rustiger aan. En dat is helemaal niet erg! Want ook met je ‘gewone’ servies en glazen maak je er een spetterende kersttafel van. Wij laten je zien hoe.

Mix & match aan de kersttafel

Grote kans dat er afgelopen jaar hier en daar een glas is gesneuveld en je glazenset dus niet meer helemaal compleet is. Geen zorgen, een mix van verschillende wijn- of champagneglazen maakt de kersttafel alleen maar gezelliger. Maak het zo bont als je zelf wil! Tip: wissel verschillende vormen glazen af voor een speels effect.

Om en om

Verschillende kleuren borden? Daar weten we raad mee. Je hoeft echt niet altijd eenheid aan de kersttafel te creëren. Een tafel dekken voor zes man, maar bijvoorbeeld alleen setjes met borden van vier hebben, is zo opgelost. Dek de tafel door de borden af te wisselen. Hierdoor ontstaat er een geordende chaos, wat een gezellig effect geeft.

Time to decorate

Na het opnieuw uitvinden van je servies, bestek en glazen, is het tijd voor wat decoratie. Niet te missen zijn kaarsen, servetten en een paar dennentakken (die pluk je gewoon uit de achterkant van je kerstboom). Ook een mooi tafelkleed doet het altijd goed. Heb je een mix van borden, glazen en bestek op tafel gezet? Zorg dan dat je qua decoratie gaat voor één kleur of één stijl. Zo zorg je dat het niet té rommelig wordt.

Ben jij verder al helemaal klaar voor de feestdagen? Doe hier de grote december check!

nog meer: wooninspiratie