WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kerstspullen opbergen als een pro doe je zo

De gezelligste tijd van het jaar is weer achter de rug. De periode van heerlijke diners, vrolijke kerstmuziek en schitterende versiering zit er weer op. Helaas. Nu op de planning: kerstspullen opbergen. En ja, dat kan praktischer dan alles in verhuisdozen gooien.

vtwonen: opbergen, opbergkast, kastruimte, opruimen opbergruimte

Maak een inventarislijst

Hoe handig zou het zijn als je de doos opendoet en meteen een lijst vindt met alle spullen die erin zitten? Hoef je niet te graaien tot je erachter komt dat hetgeen wat je zoekt in een andere doos zit. Maak tijdens het inpakken van de kerstspullen een lijst met alles wat in de doos zit. Wees daarin zo duidelijk mogelijk in je omschrijving, zodat je precies weet waar je alles vindt. Leg de lijst vervolgens bovenop alle spullen in de doos of plak ‘m stevig op de buitenkant. Scheelt volgend jaar een hoop zoekwerk!

Label je dozen

Heb je geen zin of tijd voor hele inventory-lists, dan is het labelen van je dozen een andere optie. Labelen doe je het best door per thema of kleur in te pakken. Maak een doos kerstballen, een doos kerststal, een doos tafelaankleding, enzovoorts. Pak de spullen zo netjes mogelijk in, zodat er meer in één doos past. Last but not least: berg de dozen op volgorde van optuigen op. De kunstkerstboom vooraan of bovenop en de spullen die de puntjes op de i zetten achteraan of onderop.

Doe weg wat je niet gebruikt hebt

Er zijn altijd spullen die je bewaart ‘omdat je ze misschien volgend jaar nog wel wilt gebruiken’. Ga eens kritisch na hoe lang deze spullen al niet uit de doos zijn gehaald. Is dat langer dan twee jaar, dan is het misschien tijd om het weg te doen. Maak vrienden of vriendinnen blij of geef het aan de kringloop. Dan doe je een ander er een plezier mee. En dat scheelt jou weer een hoop in- en uitpakwerk aan het einde van het jaar.

Gebruik doorzichtige bakken

Wil je de kerstspullen op een slimme manier opbergen, dan zijn doorzichtige plastic bakken je beste vrienden. Je ziet in één opslag wat erin zit en ze zijn stevig genoeg om jaren mee te gaan.

nog meer: wooninspiratie