WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Warm, zoet en stijlvol: zo combineer je karamelkleur in huis

Karamelkleur zou je met recht een ondergeschoven kindje uit het kleurenpalet kunnen noemen. Daar waar cognac geregeld als trendkleur wordt gespot, is het iets lichtere karamel minder gangbaar. En da’s jammer, want het is veelzijdig en doet een ruimte direct warm(er) ogen.

eetkamer met zwarte stoelen

Karameldag

Het is Nationale Karameldag. Wij hebben het ook niet bedacht, maar voor ieder product, kleur, gevoel of andere sensatie is tegenwoordig wel een feestdag in het leven geroepen. En terecht, want het leven mag best gevierd worden. Iedere dag. In het teken van Karameldag delen we de daarom de mooiste stijltips om deze kleur in huis te halen.

Karamelkleur

In een zee van allerlei andere bruintinten kun je karamel het best omschrijven als een zachte, delicate kleur met een gouden zweem erdoor. Het is een warme bruintint, die je doet denken aan basterdsuiker, de welbekende karamelsnoepjes of bijvoorbeeld ijskoffie met een toefje melk. In iedere lichtinval lijkt de kleur weer anders, de ene keer wat lichter en de andere keer donkerder.

Meer warmte in huis

Doordat het een vrij natuurlijke aardetint betreft, is de kleur op allerlei verschillende manieren te omarmen. Wanneer je woning wel wat meer warmte en speelsheid mag krijgen, is een gehele muur in karamelkleur een mooie oplossing. Ga voor een effen geverfde muur voor een strak effect, of juist voor behang met opvallend printje met accenten in karamelkleur voor een gewaagdere uitstraling.

LEES OOK
Passend printje: dit behang past bij jouw woonstijl

Speelse, snelle veranderingen

Om het wél speels te houden maar níet met verf of behangplaksel in de weer te hoeven gaan, zijn accessoires een goede en snelle oplossing. Kleine details in karamelkleur maken direct een verschil en geven de ruimte ook meer warmte. Een simpel kussentje op de bank kan een ruimte al een hele andere uitstraling geven, net als een poef op de grond of een nieuwe set gordijnen.

Opvallen maar

Wanneer je een statement wilt maken en je interieur wat persoonlijker wilt laten voelen, is een gallery wall een goed idee. Hierbij kun je namelijk naar hartenlust combineren met posters, foto’s en kunst, waarin je de karamelkleur telkens laat terugkomen. Om het geheel af te maken, plaats je er andere accessoires bij waarin de kleur ook – klein of opvallender – terug te zien is. Zo oogt het ondanks de drukke prints, toch rustig aan het oog.

LEES OOK
5 x DIY afwisseling in je gallery wall

nog meer: wooninspiratie