WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6x stoere jongenskamer

Een jongenskamer moet natuurlijk stoer zijn. Maar hoe doe je dat? Bij vtwonen vind je heel veel inspiratie, van legergroene kamers tot brandweerrood. Wij geven hier zes thema’s voor de allerstoerste jongenskamers.

Thema’s jongenskamer

Veel jongens willen graag een stoere jongenskamer. Groen, blauw, ruwe materialen en heldhaftige posters. Kies bijvoorbeeld voor een boomhutbed, leuk om te combineren met een jungle-thema. Of ga voor vliegtuigen of brandweerauto’s, dan kunnen ze vast dromen over als ze later groot zijn. Op Kidskamers.nl zijn onder andere de volgende thema’s te vinden:

  • Jungle kamer: met boomhutbed en bomen aan de muur!
  • Piratenkamer: arrrr, een stoere piratenkamer is altijd goed.
  • Dierenkamer: een kamer met de favoriete dieren. Bijvoorbeeld met haaien, bosdieren, een safarikamer of een jungle kamer.
  • Dinokamer: een kamer vol dinosaurussen. Bijvoorbeeld met dinobehang, een dekbedovertrek met dino’s en misschien een krijtdino aan de muur.
  • Cars kamer: voor de jongens die gek zijn op auto’s is een Cars kamer het helemaal.

Meer inspiratie over thema’s voor jongenskamers vind je op hier.

Kleur kiezen

Kleur levert een onmisbare bijdrage aan de uitstraling van een jongenskamer. Kleine moeite, groot effect: verf een muur in een donkergroene of marineblauwe kleur. Deze stoere kleuren combineren fijn met knalkleuren, zoals oranjerood en felgeel. Liever behang? Neem dan een kijkje bij Studio Ditte of Eijffinger. Zij verkopen behang in allerlei kleuren en met stoere prints, van auto tot vliegtuig.

Behang jongenskamer

Naast verf of behang, zijn ook muurstickers een snelle tool om een jongenskamer een stoer sausje te geven. Orginele muurstickers kun je bestellen via vtwonen.nl of Etsy.com.

Stoere jongenskamer

De jonge eigenaar van de kamer op de foto is dol op torenhoge gebouwen en zijn flitsende auto’s . En daarom verdienen die favoriete spullen natuurlijk ook een mooi plekje in de stoere slaapkamer!

Bron: vtwonen juni 2014 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie