WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In potjes of aan de wand: 5x kruiden opbergen in de keuken

Een gerecht echt lekker maken zonder het gebruik van kruiden? Dat is haast onmogelijk. Kruiden in de keuken zijn onmisbaar, of ze nu vers zijn of uit een potje komen. Zo kan je kruiden stijlvol opbergen in de keuken. 

Soortgelijk kruidenrek bij de Kruidendokters. Muurverf Estate Emulsion, 2,5 liter (farrow-ball.com).

Aan de muur

Kruiden opbergen: al jaar en dag gebruiken we daar de muur voor. Niet alleen handig, het ziet er ook nog eens knus uit. Ga voor een ouderwets kruidenrek aan de muur zoals deze van Dille & Kamille. Of pak het net iets moderner aan, zoals bovenstaand kruidenrek aan de muur. In combinatie met kruiden in een mooie verpakking krijg je een echte eyecatcher voor aan je keukenmuur. 

LEES OOK 
4x woonidee: nieuwbouwhuis met warm kleurpalet

In de la

Als je geen zeeën van ruimte hebt of geen grote kruidencollectie, kan je de kruiden ook prima in een lade opbergen. Je kan er dan kruidenpotjes in zetten met een label aan de bovenkant, zodat je in één oogopslag de juiste kiest. Een andere mogelijkheid is een lade organizer voor kruiden. Wel zo handig!

Draaien maar

Als je graag kookt met veel verschillende kruiden, kunnen deze maar beter overzichtelijk en binnen handbereik zijn gesorteerd. Een draaiplateau zoals dit biedt dan de uitkomst. Zet ‘m op een plek op het aanrecht en je kunt direct zien uit welke kruiden je allemaal kunt kiezen. Door de draaifunctie kan je er ook nog eens super makkelijk bij. Ook fijn: dit draaiplateau heeft een anti-slipmat, die ervoor zorgt dat de kruidenpotjes stevig blijven staan. 

Wandplank

Wandplanken zijn de ideale opbergmogelijkheid voor kruiden. Al die kruiden op een wandplank zorgen namelijk niet alleen voor overzicht, maar creëren ook nog eens een gezellige sfeer! 

Je kan een volwaardige wandplank inzetten. Vooral handig als je er ook andere items op kwijt wilt, zoals voorraadpotten en kookboeken. Als je een wandplank enkel en alleen wilt inzetten voor kruiden, kan je ook een fotoplank gebruiken. Deze zijn vaak diep genoeg om kruidenpotjes op kwijt te kunnen. Zo kan je ze ook mooi naast elkaar plaatsen. Daar heb je ‘m weer: overzicht. 

Omdat de kruiden vol in het zicht staan, is het wel zo mooi om deze over te gieten in mooie kruidenpotjes zoals deze van Dille & Kamille. Allemaal verschillende verpakkingen kunnen een rommelig geheel vormen, en dat wil je natuurlijk niet als je de kruiden juist zo mooi aan het organizen bent. Tip: plak een label aan de voorkant van de kruidenpotjes om nog meer overzicht te creëren. 

Kruidentuin in de keuken

Als je graag met verse kruiden kookt én groene vingers hebt, waarom dan geen kruidentuin in de keuken? Met een paar potjes op een wandplank of op de vensterbank kom je een heel eind. Of maak een eigen verticale kruidentuin aan een lege muur in de keuken. De opties zijn eindeloos.

LEES OOK
Altijd op smaak: neem een kruidentuin in de keuken

nog meer: wooninspiratie