WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 4 stappen comfortabel tv kijken

Een groot scherm, uitstekend geluid, zelfgemaakte popcorn en een goede film zijn onmisbaar tijdens een gezellige filmavond. Heb jij zaterdagavond nog niets gepland? Zo creëer je een thuisbioscoop! (in samenwerking met Vogel’s©)

1. Lights, big screen, action

Genieten van je thuisbioscoop begint bij een goed scherm. Over het algemeen geldt: hoe groter je televisie, hoe verder weg je zit. De optimale kijkafstand is ongeveer 5-10 cm per inch van de diagonale schermafmeting. Als je bijvoorbeeld een televisie van 42 inch koopt, moet je er rekening mee houden dat je 2-4 meter van het scherm af zit. Je bepaalt de ideale hoogte voor jouw tv, door uit te gaan van je ooghoogte vanuit de plek waar je tv kijkt. Hang het midden van je tv vervolgens op ooghoogte op. Klaar? Kijken maar!

Thuisbioscoop

2. Alsof je in je favoriete film zit

Naast een goed scherm, is goed geluid essentieel in je thuisbioscoop. Met de MotionSoundMount van Vogel’s©, een automatisch beweegbare tv-steun en soundbar voor aan de muur, heb je het idee dat je ín de film zit. Als je de televisie aanzet, draait het scherm automatisch in de juiste voorkeurspositie naar je toe, tot wel 120 graden naar links en rechts. Zo ervaar je het geluid optimaal en lijkt het net alsof je in de film naast George Clooney of Ryan Gosling staat. Wij zijn fan!

3. Smullen maar

Bij film kijken horen snacks en comfort. Homemade popcorn in grote, kartonnen bekers, heel veel kussens, dekens en matrassen op de grond; zo creëer je thuis een bioscoopsfeer. In deze bioscoop is alles toegestaan: hardop lachen, de film op pauze zetten wanneer jij dat wilt en je mag je comfortabele joggingbroek gewoon aanhouden. Die popcorn maak je trouwens eenvoudig zelf en smaakt veel lekkerder dan in de bioscoop. Een leuk klusje om samen met kinderen te doen. Het leukste gedeelte is als de maiskorrels gaan poppen! Popcorn klaar? Dim de lichten en kruip dicht tegen elkaar aan.

4. Filmmarathon = aan!

Last but not least: een goede film brengt jouw thuisbioscoop tot leven. Ga je voor een filmmarathon met het hele gezin, een romantische komedie met je lief of een spannende thriller met vrienden? Een rondje op de redactie leverde de volgende favoriete films op: Into the Wild, Little Miss Sunshine, Burn after reading, La meglio gioventù, Fargo, Babel en The Curious Case of Benjamin Button. Veel kijkplezier!

Bron: in samenwerking met Vogel’s©

nog meer: