WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ik ben er even niet: goede me-time plekken in huis

Wanneer het toilet nog de enige plek in huis is waar je even – weg van al je lawaaierige huisgenoten – tot rust kunt komen, dan komen wij graag to the rescue. Of je het nu mediteren of me-time noemt, op deze plekken kun je thuis even helemaal tot jezelf komen.

Niet storen

Heb je een eigen plek in huis waar je je even kunt terugtrekken? Is dat even geluk hebben! Zorg ervoor dat je je op deze plek ook echt even kunt ontspannen. Dus geen rommel om je heen – anders ben je daar weer mee bezig – en zorg voor een fijne stoel of grote stapel kussens zodat je lekker kunt zitten.

Een geurkaars en interieurparfum hebben een rustgevend effect op je gemoed. Heb je even behoefte aan tijd voor jezelf, dan brengt een fijne geur je meteen in de juiste stemming. Ook een paar mooie quotes of afbeeldingen aan de muur kunnen ervoor zorgen dat je in een rustige stemming komt.

Wanneer je geen eigen ruimte kunt claimen, wie weet kun je dan naar buiten. Met lekker weer kun je op het balkon of in de tuin me-time plekken maken. En misschien heb je een tuinhuis? Ook ideaal!

Verstopplek

Een goeie verstopplek vinden is niet in elk huis eenvoudig. Weten ze je overal te vinden, dan zit er niks anders op dan te doen alsof je er niet bent. Zet een koptelefoon op die alle omgevingsgeluiden naar de achtergrond laat verdwijnen. Zet een comfy fauteuil vlak voor het raam, zodat je de ruimte achter je kunt laten voor wat het is. Helemaal een afgezonderde plek creëren? Gooi een plaid over je hoofd. Voelt misschien een beetje ongemakkelijk, maar wanneer jij in je ’tent’ zit weet de rest van het huishouden: die laten we even met rust. Dikke kans dat jij de batterij kunt opladen en misschien zelfs even een korte middagdut kunt doen.

Hang in there

Een hangmat is niet alleen heerlijk met een kabbelende zee en een mojito binnen handbereik, ook thuis kun je je even een paar duizend kilometer verderop wanen. Heb je een werkkamer? Boor een paar gaten voor stevige pluggen en schroeven in de muur en vouw tussen de werkzaamheden door je hangmat uit. Een hangstoel of hangmat in een stellage is ook een optie, mocht je geen gaten in de muur willen boren. Vergeet ook niet je deur te voorzien van een slot plus een niet storen-bordje.

nog meer: wooninspiratie