WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Huurhuis? Zo maak je ‘m toch persoonlijk

Of je er nu tijdens een verbouwing gaat vertoeven of er voor langere tijd wilt blijven: in een huurhuis vind je vaak niet de badkamer en keuken van je dromen. Roeien met de riemen die je hebt dus! Gelukkig zijn er tal van manieren om zonder complete renovatie een huurhuis toch persoonlijk te maken.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 4 | fotografie Barbara Kieboom | styling Eva van de Ven

De keuken

Het is soms knap lastig om door een oude keuken heen te kijken als het huurhuis geen opknapbeurt heeft gekregen. Vaak moet alles blijven hangen en mag er niet geschilderd worden. De truc: vervang oubollige handgrepen – en bewaar ze goed – door nieuwe exemplaren en haal een paar deuren uit de keukenkastjes. Kastdeuren met een glad oppervlak? Overweeg dan plakfolie, die haal je er bij de verhuizing zo weer af.

De badkamer

Voor de badkamer geldt: poetsen, poetsen en poetsen. Met name alle voegen, want niks is fijner dan een badkamer waar je een schoon gevoel van krijgt. Investeer in een douchegordijn van stevige kwaliteit en vervang de roede door een nieuwe. Gaten in de muur omzeilen? Laat badlakens drogen aan een handdoekenrek en hang een rekje in de douche voor alle shampoos en schuim. Top de badkamer af met een luxe ogende wasmand en zachte badmat.

Frisse muren

Grote kans dat er in het huurhuis niet geschilderd mag worden. No worries, ook zonder een lik verf kun je het er heel persoonlijk maken. Probeer altijd de hoogte in te werken met verlichting, meubels en accessoires om kale stukken muur te doorbreken. Open kasten zijn bijvoorbeeld een prima podium voor dierbare kunst en hoge planten brengen leven in het geheel. Mag er wel opnieuw gewit worden? Altijd doen, frisse witte muren geven het idee van een schone lei.

Zijn de radiatoren een doorn in het oog? Overweeg dan een strakke radiator ombouw met een magneetsysteem. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en er zó weer vanaf te halen.

Op de vloer

Ook de vloer heb je in een huurhuis niet voor het kiezen. Dé redder in nood: vloerkleden. Ze zijn de enige manier om lelijke, verouderde planken of platgelopen tapijt in de woon- en slaapkamer te verdoezelen. Ga voor een extra groot exemplaar of leg er twee of drie over elkaar heen. Wollige kleden geven ook nog eens dat geborgen cocoon-gevoel.

Creëer een persoonlijk interieur met 4 praktische tips.

Shop de stijl …

nog meer: wooninspiratie