WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Klaar voor de lente? Maak een huisplan!

Heb je het ook he-le-maal gehad met die koude winterdagen en ben je wel toe aan een beetje zon en warmte? Ga dan alvast nadenken over hoe je jouw huis in de lente voor je ziet. Oftewel: maak een huisplan!

vtwonen styling 06-2020 strand ajuma eetkamer met roze deuren

Gevoel

Wanneer je start met een huisplan, dan is het belangrijk dat je weet wat je wilt veranderen en waarom dit eigenlijk je wens is. Loop een paar keer aandachtig door je huis en merk op hoe je je voelt en wat je denkt als je er bent. Voelt het goed? Wat voelt er dan precies zo goed? En wat juist niet? Als je dit goed kunt duiden, dan heb je ook meteen helder wat er aangepast moet worden.

Tip: wil je een knusser gevoel? Voeg dan wat meer curvy meubels en zachte kleuren toe. Kan het juist allemaal wel wat luchtiger, kies dan minimalistische accessoires en verstilde kleuren.

Grote lijnen

Als je een huisplan maakt voor een nieuw seizoen, denk dan eerst in grote lijnen. De muren, de vloer en je grootste meubels zoals de bank, kasten en tafels zijn de key-items. Wil je deze laten zoals ze zijn of zie je ze graag terug in een andere kleur? En welke kleur is dat dan precies?

Tip: bij de bouwmarkt en online kun je verschillende kleurtinten bekijken. Ga je voor een echt lente-huis, kies dan voor lichte en misschien wel pasteltinten. Bekijk ook alle kleuren uit de vtwonen verfcollectie.

Accenten

Als je het gevoel en de grote kleurlijnen in kaart hebt gebracht, dan kun je je op de accenten richten. Heb je veel accessoires staan of juist weinig? En vind je dat prima of moet de bezem er nodig doorheen?

Kijk naar de kleuren die je hebt gekozen voor de grote lijnen en pas daar de kleuren voor je accessoires op aan. Je kunt gaan voor juist dezelfde kleurtint of kiezen voor contrast. Ton-sur-ton kan ook: dan houd je de kleuren allemaal lekker hetzelfde. Tip: lees meer over mooie kleurcontrasten.

Binnen en buiten

Eindelijk lente! Gooi je ramen en deuren open en laat de lentezon lekker naar binnen. Verbind buiten met binnen en binnen met buiten door de stijl die je in huis hebt naar je tuin of balkon door te trekken. Dit kun je doen door dezelfde stoffen, meubels of kleuraccenten terug te laten komen.

nog meer: wooninspiratie