WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspots in Parijs: onze favorieten

Andere steden wenken ons met neonlicht en enorme wolkenkrabbers, maar Parijs lonkt. Ontbijten met koffie en croissants, shoppen in Le Marais, picknicken aan 
het Canal Saint-Martin, mensen kijken vanaf een terras: het is ook allemaal zo verleidelijk. De leukste adresjes voor eten & drinken én winkelen op een rij.
Hotel du Nord

Restaurants

Houd jij van de typische Franse bistro’s? Dan haal jij je hart op bij Art Deco paradijs La Coupole in het 14e arrondissement. Of ga brunchen bij een van de oudste brasseries van Parijs: Brasserie Lipp. Ben jij toe aan een drankje als je in de buurt bent bij Place des Vosges en Place de la Bastille? Ga dan langs Bofinger, een typisch Parijse brasserie uit 1864. Iets moderner maar nog steeds helemaal in stijl is Hotel du Nord. Voor gezonde snacks ga je naar vegan-friendly en 100% biologisch café Pinson.

Merci conceptstore

Merci conceptstore

Winkelen

Van een stad als Parijs kom je vrijwel nooit terug met lege handen. En dat is niet gek, want er is zoveel leuks te krijgen! Zo zijn er een heleboel concept stores met woonaccessoires en andere hebbedingen. Je slagingskans is groot bij Fleux, Boutique Bobart en La Trésorerie. Voor natuurlijke cosmetica én persoonlijk advies ga je langs bij Huygens. Hier kun je zelf je eigen verzorgingsproducten samenstellen. Leuk feitje: deze winkel heeft een Nederlandse eigenaar. Heb jij liever alles onder één dak? Vergeet dan niet langs warenhuis Le Bon Marché te gaan. Snuffelen tussen brocante-spulletjes doe je op vrijdag t/m maandag bij Marche Aux Puces. En last but not least: deze winkel is inmiddels een klassieker en nog steeds favoriet. Bij concept store Merci vliegt de tijd. Je kunt naast shoppen een kop koffie drinken in het ‘Used Book Cafe’, of lunchen in ‘la Cantine de Merci’.

Le Marais

Canal st. Martin

Rondlopen

Lekker ronddwalen is toch wel het leukste als je in Parijs bent. En dat kan prima rondom place des Vosges en Rue des Rossiers in de Marais. Zin in een prachtig uitzicht? Start dan in Montmartre en loop bij Rue des Abesses omhoog richting Sacre Coeur. Je vindt boven ook een molen en zelfs een wijngaard. Als het zonnetje zich laat zien kun je even bijkomen in Jardin du Luxembourg of Jardin des Plantes. Rondom Canal Saint-Martin heb je een heleboel leuke winkels, koffietentjes en typisch Parijse terrassen. Deze buurt leent zich ook goed voor een picknick aan de kade.

Bron: beeld 1.

nog meer: wooninspiratie