WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

vt ♥ Berlijn

Eigenzinnige metropool Berlijn. Waar kunstgaleries, koffiezaakjes en designshops onverschrokken grenzen aan Checkpoint Charlie. Over indrukwekkend én inspirerend gesproken! Neem vtwonen 01-2017 mee en je komt op de beste plekken. We lichten hieronder 4 fijne plekjes voor je uit.

berlijnCreatief en upscale Prenzlauer Berg

‘Volg de art-scene en je bent waar het gebeurt’, vertelt een Berlijnse ons. Na de val van de muur in 1989 was dit Prenzlauer Berg, aan de oostkant. Lage huurprijzen lokten kunstenaars en daarmee andere creatievelingen. Deze pioniers zijn al lang vertrokken (door de stijgende prijzen) en hebben plaatsgemaakt voor jonge yuppengezinnen. In deze gezellige wijk staat dan ook voor elk eettentje en elke koffiezaak, designwinkel of foodstore een kinderwagen geparkeerd.

  • No Wódka Art & Design geeft een podium aan Pools ontwerptalent
    Pappelallee 10

Hotspot Santa MariaMulti-culti, dynamisch Kreuzberg

Berlijn ademt geschiedenis. Het verleden is voelbaar vanuit de poriën van elke steen. Kreuzberg kenmerkt zich door dynamiek tussen heden en verleden: een stuk overgebleven muur staat op een paar wandelminuten van conceptstore VooStore.

  • Mexicaans smullen 
bij Santa Maria in multiculti Kreuzberg
    Oranienstraße 170

bikini berlijnhotspots berlijnUpcoming: Charlottenburg en Tiergarten

Na de val van de muur raakte de westkant als nel uit de mode. De Kurfürsten- damm verloor haar glorie, verf bladderde van de rijk gedecoreerde huizen. Maar: Berlijn is altijd in beweging. Sinds kort weet de hippe incrowd zijn weg te vinden naar Charlottenburg en het aangrenzende Tiergarten.

  • Pop-up stores in houten kubussen geven Bikini Berlin dynamiek.
  • Sky-high dineren bij Neni Berlin.

In vtwonen 01-2017 vind je nog 44 fijne adresjes in Berlijn.

Bron: vtwonen 01-2017 | Fotografie Denise Keus | Tekst Lotje Deinum

nog meer: wooninspiratie