WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

vt ♥ Hamburg

Hamburg heeft het allemaal: een havengebied met hightech architectuur, leuke cafés in industriële pakhuizen, pop-up shops in art nouveau-panden en relaxte strandjes aan rivier de Elbe. Over gemütlich gesproken! Vijf magische plekjes, die zeker een bezoekje waard zijn als je in Hamburg bent.

Ottensen & Altona

De upcoming buurten Ottensen en Altona zijn geliefd bij jonge gezinnen en liggen in het westen van Hamburg, grenzend aan de Elbe. Ze hebben nog steeds het industriële karakter uit de negentiende eeuw: veel fabrieken zijn omgetoverd tot lofts, bioscopen, cafés, winkels en restaurants. Leuke adressen genoeg dus, maar omdat ze soms een eindje uit elkaar liggen, is het handig een van de openbare fietsen te pakken die overal gestationeerd staan en weer teruggezet kunnen worden.

  • The Box is één grote, veelzijdige conceptstore vol verrassingen!
  • Met zoveel antieke boeken bij elkaar vind je bij Sammlereck vast een paar mooie illustraties voor thuis

Upscale & pop-up Eppendorf

Deze buurt in het noorden van Hamburg is één van de oudste van de stad. Veel art nouveau gebouwen zijn bewaard gebleven, flinke volwassen bomen sieren de straten. Het geeft een upscale sfeer die prettig aansluit bij de kleine boetieks, cafés, pop-up stores en restaurants. De verrassende mix komt ook mooi tot uiting op de Isemarkt. Elke dinsdag en vrijdag zetten honderden kooplui kramen op om samen de grootste openluchtmarkt van Europa te vormen. Werkelijk alles wordt hier verkocht, van bloemen tot bezems, van kazen tot kleding. De sfeer is ontspannen, de stands met aandacht gestyled.

  • Isemarkt is niet alleen de grootste, maar ook de leukst openluchtmarkt van Europa

Kunstzinnig Karolinenviertel & het havengebied

Hamburg kent zo veel leuke wijkjes met elk hun eigen karakter dat kiezen soms moeilijk is. De beste oplossing? Vlecht op een dag het beste van twee buurten aan elkaar: het kunstzinnige, kleine Karolinenviertel en het havengebied (HafenCity en Speicherstadt). De Marktstraße van Karolinenviertel, of Karo in de volksmond, is een begrip in de stad. Hier wisselen unieke eet-, drink –en shopadresjes elkaar af. De sfeer is vrijzinnig met een rauw randje.

  • Het van oorsprong Berlijnse restaurant Neni is ook in Hamburg een culinaire hotspot
  • Im Viertel verkoopt originele woonaccessoires en kunst van lokale ontwerpers

Hip Hamburg

Vergeet Berlijn, havenstad Hamburg is minstens zo afwisselend als de Duitse hoofdstad. Geniet van een havenrondvaart, een wandeling door de historische binnenstad en ontdek HafenCity, Hamburgs nieuwe stadscentrum. Wat er nog meer is? Te veel om op te noemen. De musea zijn top. Shoppen doe je totdat je erbij neervalt. Net als lekker eten: van verse vis, typische Hamburgse gerechten tot exotische specialiteiten. Wie van muziek houdt moet zeker naar het fonkelnieuwe Elbphilharmonie. Een architectonisch hoogstandje met meer dan duizend, deels gebogen glaselementen. Kortom, dit wordt een stedentrip om nooit te vergeten!

Bron: vtwonen 05-2018 | Fotografie Denise Keus

nog meer: wooninspiratie