kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verslag Meet the Blogger

Wat een heerlijke dag! Afgelopen zaterdag vond Meet the Blogger plaats, een internationaal evenement voor interieur- en lifestylebloggers. Een inspirerende middag met een vol programma.

blog

blog

meet the blogger

blog

Trendenser.se

Frida Ramstedt van de Zweedse blog Trendenser opende het programma. Ze vertelde hoe je van je blog een bedrijf kunt maken. Haar allereerste en belangrijkste tip? Find your passion! Een succesvolle blog is gebaseerd op een onderwerp wat bij je past en waar je met enthousiasme over kunt vertellen en schrijven. Welk onderwerp of specialisme dat is? Frida: ‘Als je wil weten waar je hart ligt, kijk dan waar je gedachten zijn wanneer je afdwaalt.’ Deze pittige Zweedse blogger deelde veel tips en tricks met ons én een schrijfopdracht.

Schrijf je eigen toekomst

Stel dat je over 5 jaar geïnterviewd wordt, wat voor werk doe je dan? Wat is je droomopdracht? Voor welke merken of tijdschriften werk je? En hoe ziet je kantoor er uit? Jouw droombeeld beschrijven kan je helpen om deze doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Frida vertelde dat ze in haar fantasie een mooi wit kantoor heeft, met kleine fotostudio, waar ze verse muntthee schenkt. Guess what…haar dromen kwamen uit.

Meer lezen over de vrouw achter Trendenser.se? Tijdens Meet the Blogger lanceerde ze haar eerste Trendenser magazine voor op de iPad – hier gratis te downloaden. En we schreven eerder een blog over Frida, hier kun je zien en lezen hoe haar dagelijks leven er uit ziet.

Hoe wordt je een succesvolle full-time blogger?

Hier ging de paneldiscussie over met Frida Ramstedt van Trendenser.se, Pippa Jameson van Pippa Jameson Interiors, Yvonne Eijkenduijn van Yvestown en Danielle de Lange van The Style Files. Deze blogs kwamen allen ook al eens voorbij in onze categorie vtwonen loves blogs, kijk hier voor een overzicht. Opvallend genoeg was en is full-time bloggen niet het hoofddoel voor deze bloggers en voor veel bloggers uit de zaal. Ze begonnen allen met bloggen omdat ze hun passie voor interieur en design wilden delen met een groter publiek en er er vooral heel veel plezier aan beleven.

Colour Futures 2012

Hierna vertelde Heleen van Gent over kleurentrends van 2012. Heleen is het hoofd van het Flexa ColorLab, een internationaal team bestaande uit kleurenexperts van over de hele wereld. Het hele jaar door verzamelen zij allemaal inspiratiebeelden en eenmaal per jaar komen ze samen om al deze informatie te clusteren en filteren. Hieruit ieder jaar een centraal thema en een aantal kleurpaletten. Heleen illustreerde haar verhaal met een prachtig Colour Futures 2012-filmpje wat je hierboven kunt bekijken. Meer weten over Heleen? Op Kleurinspiratie.nl kun je een interview met haar lezen.

Work it!

Toen was het tijd voor een aantal inspirerende workshops. Pippa Jameson hield een verhaal over de beeldkeuze en vormgeving van je blog. Dé tip van Pippa: Wat maakt jouw blog uniek? Welke passie staat centraal en welk publiek hoort daarbij? Ontwerper Joran van der Haar en blogger Yvonne Eijkenduijn vertelden over bloggen en (gesponsorde) producten. Yvonne liet zien hoe je producten kunt stylen en fotograferen, zodat je uniek beeld kunt maken voor op je blog. Op haar eigen blog Yvestown lees je daar meer over. De vierde workshop was een rondleiding door het prachtige Conservatorium Hotel, de locatie van het Meet the Blogger evenement. Erg indrukwekkend, je zult dit bijzondere hotel binnenkort nog in een aparte blog voorbij zien komen.

Tot slot werd de allereerste vtwonen Meet the Blogger-award uitgereikt. De jury bestond o.a. uit vtwonen hoofdredacteur Monique de Ruiter en Frida Ramstedt van Trendenser. Bloesem blog van Irene Hoofs won uiteindelijk de vtwonen meet the blogger award, met de complimenten voor haar eigen stijl en sterke logo. Naast de prijswinnaar was er ook nog een eervolle vermelding voor April and May en 70% pure. In de gaten houden dus, deze juweeltjes!

Bron: Flickr – Meet the Blogger, Trendenser.se en Yvestown

nog meer: wooninspiratie