WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Scandinavische gezelligheid bij Thelma Coffee and Design

In het najaar van 2016 overspoelde hygge de wereld en hotspot Thelma Coffee and Design in hartje Leuven ging daar gretig op in. De etalages van deze conceptstore en koffiebar geven je een voorproefje van wat je binnen kan verwachten. Maar pas op! De Scandinavische gezelligheid is moeilijk te weerstaan. Wanneer je het gevoel van hygge ervaren hebt, blijf je ernaar terugkeren.

Totaalconcept

Het doel bij Thelma: sfeer creëren en mensen inspireren. Drijvende kracht Katrien Vandenberghe neemt je namelijk mee naar haar perfecte Scandinavische droomwereld waarin zowel designlovers, fashionista’s als foodies aan hun trekken komen. Je wordt ook aangemoedigd om zelf op ontdekkingsreis te gaan, want er liggen verschillende reisgidsen verspreid door de zaak.

Wat een bezoekje aan Thelma nu precies zo inspirerend maakt? Het geheim zit ‘m in de combinatie van uniek binnen- en buitenlands design, verrassende decoratiestukken en het originele spel met licht. Terwijl er in de koffiehoekjes enkel sfeerverlichting te bespeuren is, wordt de bar verlicht door een groot dakraam. De zachte achtergrondmuziek dompelt je onder in de hygge-sfeer.

Paradijs voor foodies

Nestel je, na het bewonderen van al het moois dat de winkel te bieden heeft, zeker eens in één van de gezellige verborgen hoekjes. Daar kan je genieten van een kop Leuvense Mok-koffie of van homemade lekkers. Zo kan je in de ochtend smullen van zelfgemaakte granola of kan je net zoals de Instagramsterren proeven van een avocadotoast tijdens de lunch. Daarnaast biedt Thelma ook regelmatig heerlijke tussendoortjes, zoals zelfgebakken taart en koekjes. Honger ga je hier dus zeker niet hebben!

Praktisch

Thelma Coffee and Design vind je in Vaartstraat 12 in Leuven. Je kan er iedere dag (behalve op zondag) terecht tussen 10:30 en 18:00u. Op donderdag blijven ze open voor after work coffee tot 19:00u. Hou ook zeker hun sociale media (Facebook, Instagram) in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe items en lekkernijen.

Wil je naast Thelma nog enkele andere hotspots in Leuven ontdekken? Neem dan eens een kijkje bij Bar Stan en Koffie en Staal.

Foto’s: Margaux Piret

nog meer: wooninspiratie