kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slaapstrandhuisje aan zee in Vlissingen

Eigenlijk maakt het weer niet eens zo heel veel uit. Natuurlijk is het fijn als de zon schijnt en je met je blote voeten door het zand naar zee kunt lopen. Maar ook als het waait en de lucht verandert van kleur, is het prima vertoeven in een slaapstrandhuisje aan zee. In Zeeland staan wel hele leuke, op een rustig en breed strand met uitzicht op de Westerschelde. Extra leuk voor kinderen, vanwege de grote schepen en tankers die van vroeg tot laat voorbij komen varen.

P1070139

Rood, wit of geel

Op loopafstand van de boulevard van Vlissingen, staan 31 vrolijk gekleurde slaapstrandhuisjes in rood, wit en geel naast elkaar. Je kunt er met maar liefst 6 personen slapen. Het huisje is handig ingedeeld met een houten veranda, ruime opbergkast en vide waar de beste slaapplekken verborgen zijn. Alles wat je nodig hebt, is aanwezig. Je kunt zelfs douchen en naar de wc in je eigen strandhuisje. Wel zo fijn. Maar het allerbeste is je uitzicht voor een paar dagen, zee overal waar je kijkt. En eenmaal donker buiten val je met het ruizen van de zee in slaap.

Pootjebaden en schapenvachtjes

Eigenlijk hoef je nergens meer naartoe als je eenmaal in je strandhuisje bent gesetteld. Je bestelt broodjes voor het ontbijt op de vlakbij gelegen camping, luiert en leest wat, bouwt een zandkasteel en probeert ’s avonds de hamburgers op de weggooi-BBQ uit het campingwinkeltje zandvrij te houden. Het leven is goed! Aan de andere kant, je bent wel in Zeeland en de leuke dorpjes, fietsroutes en zomerfestivals en –markten lonken. Een paar tips:

  • Bezoek Veere, ooit een machtige handelsstad, nu een lieflijk dorpje waar de tijd lijkt te zijn stilgezet. Beklim de toren van de kerk, voor het prachtige uitzicht en koop daarna Oud-Hollandsche snoepjes in het nabijgelegen winkeltje.
  • Ga pootjebaden in de oudste badplaats aan de Walcherse kust Domburg. Piet Mondriaan, Jan Toorop en vele kunstenaars kwamen naar dit plaatsje om inspiratie op te doen.
  • Haal heerlijke hamburgers bij de slager in Middelburg. Daar koop je ook meteen een heerlijk zacht schapenbontje voor thuis voor een zeer schappelijk prijsje.
  • Check de plaatselijke VVV of internet voor de markten en festivals die er zijn. Als je een slaapstrandhuisje boekt tussen 3 en 10 juli, ontvang je zelfs 2 concertkaarten voor het festival Onderstroom in Vlissingen met optredens van o.a. Waylon en Miss Montreal. Kijk op slaapstrandhuisje.nl voor deze speciale aanbieding.

Win een slaapstrandhuisje

vtwonen mag voor deze zomer een verblijf in een slaapstrandhuisje weggeven. Wil je meedoen aan deze winactie, klik dan hier.

slaapstrandhuisje_uitzicht
slaapstrandhuisje_kustlijn

slaapstrandhuisje_zand

nog meer: wooninspiratie