WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roest in Antwerpen: dineren in een botanisch interieur

Hun hamburgerketen De Burgerij heeft ondertussen zeven vestigingen: vier in Antwerpen en drie in Nederland. Eigenaars en horecakenners Robin Janssens en Björn Meeuwsse stapten begin dit jaar ook nog in een nieuw culinair avontuur: Roest.

Roast

In de zomer van 2015 openden Janssens en Meeuwsse het high-end restaurant Roast. Daar werden chique, vrij prijzige gerechten geserveerd zoals kreeft en wagyu-beef. Op 1 februari sloten ze alweer de deuren. Niet omdat de inkomsten slecht waren, maar omdat het plaatje niet klopte. Het chiquere Roast kreeg een make-over en werd een veel toegankelijker Roest.

Op zaterdag en zondag kan je er terecht voor een ontbijt. Op de kaart staan een resem aan gezonde gerechtjes, van huisgemaakte granola tot eitjes in een pittige tomatensaus. Voor de lunch en het diner kan je kiezen tussen brasserieklassiekers zoals gegrilde entrecôte of internationale gerechtjes zoals gegrilde kip piri-piri.

Plantenweelde

Als je de naam Roest hoort, denk je misschien aan afgeleefd en oud, maar het is net het tegenovergestelde. Denk liever aan robuust, warm en bijzonder gezellig. Het restaurant heeft een industrieel karakter: de lampen, de bakstenen muur en de ruwe materialen zorgen voor die industrial touch. Warm hout wordt gecombineerd met een enorme plantenweelde. Het allegaartje aan stoelen past in het geheel. De vloer is een echte eyecatcher: een optische illusie met glaswerk.

Praktisch

Openingsuren di, wo en do 12u-14u30 en 18u- 22u, vr 12u-22u30, za 9u30-22u30, zo 9u30-21u, ma gesloten
Smullen doe je aan de Sint-Aldegondiskaai 64 in Antwerpen.

Blijf je graag op de hoogte van alle lokale hotspots? Schrijf je dan nu in voor de Belgische nieuwsbrief.

nog meer: wooninspiratie