WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dineren in een oud bankgebouw; het kan bij KLUIS

Een locatie met een verhaal, waar elke gang een culinair feestje is, in een interieur om je vingers bij af te likken; wij zijn fan van KLUIS in Amsterdam. Van oud bankgebouw in de jaren 20 naar de huiskamer van de Haarlemmerstraat. Onze tweede huiskamer! 

Klein New York in Amsterdam

Het is geen geheim dat wij van mooie interieurs houden. Tel daar een imposante buitengevel bij op en we moeten weten wat er binnen schuilgaat. Dat blijkt een verrassend kleurrijk, botanisch en industrieel geheel te zijn. Een vleugje New York met behoud van authentieke elementen. Mixen en matchen, precies waar we ons vtwonen hart sneller van gaat kloppen. Met een stalen open keuken, twee leren Chesterfield banken en op elke tafel kleurrijke bloemen. Het zijn de details!

Op het menu

Dineren in zo’n fijn interieur is een cadeau, maar de grootste schatten vind je toch echt op de menukaart. Inspiratie voor de verfijnde ontbijt- en lunchgerechten komt van over de hele wereld. En valt de schemer, dan wordt er met liefde een eigenzinnig en wisselend tastingmenu van 3 tot 6 gangen bereid. Het toetje met chocola, karamel, banaan, kokos en pinda. Daar loopt het water ons nog steeds van in de mond… KLUIS is een all-day concept, dus culinair genieten doe je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en zelfs nog als je thuis bent.

Kraak de wijncode

Bij KLUIS raak je niet uitgekeken. Niet alleen is de authentieke trap het zoveelste element om blij van te worden, hij leidt je naar een nog grotere verrassing; de wijnkelder. Nu nog achter slot en grendel, spieken kan wel door de imposante traliedeuren, maar binnenkort open voor winetastings. Nog nooit leek het ons zo leuk om opgesloten te zitten in een kluis.

Knipoog naar vervlogen tijden

Vroeger is nog steeds een beetje dichtbij. Want sparen kan bij KLUIS nog steeds. Terugkerende gasten openen een spaarrekening en verzamelen met hun persoonlijke pas voor rentes.

Waar?

KLUIS
Haarlemmerstraat 118
1013 EX Amsterdam

Bron foto’s: KLUIS Amsterdam

nog meer: wooninspiratie