WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pinterest-accounts om te volgen

De tijd van mappen vol met plaatjes op je bureaublad is voorbij. Want een moodboard maak je natuurlijk op Pinterest! Pin mooie meubels, leuke zelfmakers of foto’s of illustraties ter inspiratie. Fijn, zo’n digitaal prikbord. Wij steken heel wat uurtjes (soms iets teveel) in het pinnen, re-pinnen en ronddwalen. Daarom delen wij onze 5 favoriete Pinterest-accounts om te volgen.

Pinnen?

Ben jij nog niet hooked aan Pinterest? Wees niet bang: het is heel simpel. De bedoeling van Pinterest is om alle mooie beelden die je tegenkomt op het internet, te bewaren op verschillende prikborden. Ieder prikbord geef je een naam: Inspiratie huis, Trouwjurken, Mooi behang, etc. Kom je op het web een mooi kleurenpalet tegen of de bank van je dromen, dan druk je heel simpel op de ‘Pin it-knop’ in je favorietenlijst van je browser. Er verschijnt een pop-up, je geeft de afbeelding een naam en plaatst hem op het juiste prikbord.

Door andere ‘Pinners’ te volgen, zie jij de mooiste afbeeldingen voorbij komen. Deze kun jij weer ‘repinnnen’ zodat dit beeld op jouw prikbord verschijnt. Een soort Facebook maar dan met alleen beelden. Zo kun je eindeloos pinnen op Pinterest! Net als dat jij andermans ‘gepinde’ afbeeldingen kunt zien, kunnen anderen die van jou ook volgen. Maak dus geen prikbord met ‘Verrassingsfeest voor m’n lief’. Want dan is de kans aanwezig dat je door de mand valt.

Onze favoriete accounts

Wist je dat ons eigen Pinterest-account inmiddels al ruim 16.000 pins en bijna 50 boards bevat? Boordevol inspiratie dus! Maar, er zijn nog meer leuke accounts om te volgen. Namelijk:

  • Middle Class White Girl: donkere dag? Volg Middle Class White Girl voor wat kleur en grafische vormen op je Pinterest-tijdlijn!
  • Volg Orphan Socks als je van Scandinavisch en basic houdt.
  • De naam alleen al is leuk: de beelden van Wij Zijn Kees zijn het repinnen waard!
  • Caroline Gomez weet de pareltjes te vinden. Fijn om het leven nét wat mooier te maken.
  • Elsie van A Beautiful Mess heeft haar eigen, kleurrijke stijl en pint alles van recepten tot DIY’s.
nog meer: wooninspiratie