WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Piet Hein Eek

Een van de beroemdste meubelontwerpers van de wereld komt gewoon uit ons kleine kikkerlandje. Piet Hein Eek is een gigant op het gebied van sloophouten meubels, metalen woonitems en keramiek. Samen met een compagnon heeft hij een werkplaats en winkel in Eindhoven.Piet Hein Eek sloophoutbehang

De basis van Eek

Bij de ontwerpen van Piet Hein Eek en zijn compagnon Nob zijn de materialen, de techniek en de organisatie de bepalende factoren. Eigenlijk gebruikt hij in zijn ontwerpen allerlei materialen en vindt hij het belangrijk dat de materialen tot zijn recht moeten komen tijdens de verwerking er van. De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke maar eenvoudige productieprocessen zijn de rode draad door zijn werk geworden.

Collectie van Piet Hein Eek

Op de website van Piet Hein Eek staat de hele collectie. Denk aan kasten, stoelen, bedden, kindermeubelen. Maar ook accessoires als serviesgoed en bijzondere lampen. Alle meubelen en accessoires zijn in een beperkte oplage geproduceerd en verkrijgbaar.

Heb je zelf nou speciale wensen voor een pronkstuk als bijvoorbeeld een kast of eettafel? Eek produceert ook maatwerk. Hij neemt alle tijd om de wensen door te spreken en dan gaat hij aan de slag. Hoe gaaf is het om een echte Piet Hein Eek in je huis te hebben! Maar wees voorbereid, er hangt uiteraard wel een fiks prijskaartje aan.

Sloophoutbehang Piet Hein Eek

Omdat sloophout een van Eek’s favoriete materialen is, heeft hij bijpassend sloophout behang ontworpen. In wel zestien verschillende uitvoeringen. Dit behang is zo levensecht dat het lijkt of je echt een sloophouten wand in je huis hebt.

Piet Hein Eek online kopen

De ontwerpen van Piet Hein Eek zijn ook online verkrijgbaar in diverse webshops zoals Wehkamp.nl. Voor de behangcollectie terecht bij vtwonen.nl.

Bron: NLXL

nog meer: wooninspiratie