WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ongedwongen sfeer bij parkcafé Parqiet in Rotterdam

Parqiet is een verborgen parel in Rotterdam. Het is gelegen in één van de mooiste stadsparken van Nederland. Of je nu wil ontbijten, lunchen of borrelen: je kan het hier allemaal. De moeite waard om langs te gaan dus!

Lekker laagdrempelig

De naam van dit parkcafé? Een knipoog naar het park en de aanwezige parkieten. Het bevindt zich in Het Park, één van de mooiste stadsparken van Nederland. Moeders met kinderen, wandelaars, koffiekletsende vriendinnen: allemaal vinden ze hun weg naar deze ontbijt-, lunch – en borrelplek. Een (geweldig) initiatief van vriendinnen Meta Heijnen en Radojka Bozic. Zij misten een laagdrempelige zaak in het park waar je gewoon even binnen kan lopen om wat te drinken. Ze benaderden de eigenaar van het pand, het Koetshuis, en die bleek dezelfde ideeën te hebben. Prima idee, vinden we.

parqiet toren JH parqiet-tafel-stoelen

100 % Rotterdam

Of je nu wil ontbijten, lunchen of borrelen: je kan het hier allemaal. Bestel ’s ochtends bijvoorbeeld geroosterd bananenbrood met verse banaan en maple syrup of yoghurt met huisgemaakte granola. De lunch wordt vergezeld met brood van Jordy’s Bakery (ook Rotterdams) en de tosti’s zijn om duimen en vingers bij af te likken. Eenvoudig, maar heerlijk. En dan nog de leukste maaltijd van de dag: de borrel. Bestel de bitterballen met Rotterdamsche krotenmosterd.

Blijf bij mooi weer vooral niet binnen zitten. Naast het terras aan de gevel is er ook een terras op het grasveld voor het café. Onder de bomen, middenin het park, met ligstoelen en omgekeerde kratjes die dienst doen als tafeltje. Ooh, heaven is a place on earth.

Tip: Parqiet staat in de schaduw van de Euromast, een 185 meter hoge toren. Koop een kaartje en begeef je naar de top. In de roterende glazen lift heb je een 360° zicht op Rotterdam.

Praktische info

Maandag gesloten. Open van dinsdag tot zondag van 9u tot 18u.
Baden Powelllaan 20, Rotterdam

Nog meer hotspots in Rotterdam? Die hebben we voor jou hier gespot!

Foto’s: Isa Naeyaert, Jeroen Hofman

nog meer: wooninspiratie