WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Op Het Dak: ontbijt en lunch met zicht op de Rotterdamse skyline

Vlakbij het centraal station van Rotterdam staat Het Schieblock; een hub van creatieve arbeid. De entree brengt je naar de dakakker op de 7de verdieping. Of liever: de grootste daktuin van Europa. En dan sta je plots in een groene oase met zicht op de Rotterdamse skyline.

Het ritme van de seizoenen

Op Het Dak serveert ontbijt en lunch met duurzame producten van eigen oogst. Puur, vers en smakelijk, het hele jaar door.  Het menu volgt de seizoenen, het ritme van de daktuin en dat van voedselmakers uit de regio. Het terras kijkt uit op de tuin boordevol groenten, fruit, kruiden en de grootste collectie eetbare bloemen. Schrik niet als je een bijtje ziet voorbijvliegen, deze kleine dakbewoners zorgen voor de heerlijke stadshoning. Bij slecht weer kan je ook binnen zitten. Op zondag kan je hier uitgebreid brunchen. Reserveren is jammer genoeg niet mogelijk, dus wrijf op zondag de slaap uit je ogen en kom op tijd eens piepen of er nog plaats is.

Het mag nergens op lijken

Samen met ontwerpbureau Studio Ossidiana kwam de look van Op Het Dak tot stand. De gaten in de muur, waardoor binnen en buiten feilloos in elkaar overlopen, springen in het oog. Het strookt volledig met het motto van het team: “het mag nergens op lijken”. Positief bedoeld uiteraard, want het interieur en de buitenaankleding zien er prachtig uit. Regelmatig organiseert Op Het Dak ook events… op het dak. Een yogasessie met een XL-zicht op Rotterdam bijvoorbeeld. Namasté! Hou de website en de Facebookpagina in de gaten voor meer info.

Praktisch

Schiekade 189, 3013BR Rotterdam
Open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 8u. Zondag vanaf 9u.

Tekst Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie