WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ontdek Noen: ontbijt- en lunchbar in Mechelen

Noen, dat staat voor zelfgemaakt en eerlijk eten, in een al even zelfgemaakt interieur. Een combinatie van pastel met design, én het lijkt er altijd zomer. Deze lunchbar in Mechelen hebben wij al verschillende keren uitgetest!

Zelfgemaakt

Noen werd twee jaar geleden geopend door Bart en Jolijn. Voor hen was het een sprong in het diepe, hoewel ze al enige ervaring hadden met ‘Eiskreem’,  hun eigen ijsmerk met originele smaken zoals popcorn of mosterd of traditionele smaken zoals stracciatella of vanille (voor wie nog geen bolletje ‘Eiskreem’ geproefd heeft bij Noen: een echte aanrader!). Met Bart in de keuken en Jolijn in de zaal hebben ze al menig foodielover verwelkomd. Op de kaart vind je dan ook alleen maar zelfbereide en eerlijke maaltijden (denk: wraps, guacamole, spiegeleieren, notenbrood, granola en fruit) en heerlijke zelfgemaakte limonades met citroen en munt of met framboos.

Interieur te koop

Maar niet alleen het eten en drinken is er verfrissend, ook het interieur is helemaal onze smaak. Het was interieurarchitect en schrijnwerker Tim die ervoor zorgde dat het interieur van de bar er helemaal uitzag zoals Bart en Jolien het hadden gedroomd. En het goede nieuws is dat je er ook bijna elk interieurstuk kunt kopen! Van de schragen van Masters&Masters en het servies van Marie-Lore tot de lampen van Orikomi en de plantjes die overal omhoog hangen. Snuisteren doe je bij Noen zelf of op hun webshop.

Workshop

Speciaal aan Noen is dat er ook workshops georganiseerd worden. Zo kun je er een namiddag gaan breien of leer je er topjuwelen maken. Een keer per maand organiseren ze ook #afternoen, waarbij ze bezoek krijgen van een foodtruck. Balls & Glory, Killemanjaro en Pepper & Mint kwamen al langs. Niks missen van hun workshops of ga je graag eens langs op hun afternoen, volg hen dan op Instagram.

Praktisch

Noen vind je op de Leermarkt 24 in Mechelen. Reserveren is niet mogelijk. Meer info over de openingsuren en de workshops vind je hier.

Blijf je graag op de hoogte van alle lokale hotspots? Schrijf je dan nu in voor de Belgische nieuwsbrief.

Bron: Foto’s 1 t.e.m. 7: Glenn Huyben | Foto’s 8 & 9: Bart & Jolijn | Foto 10: Ken Bekaert

nog meer: wooninspiratie