WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meubels, juwelen & koffie: ontdek Koffie en Staal

Meubels shoppen, juwelen kopen en koffie drinken tegelijkertijd, dat kan bij Koffie en Staal. Lino en Nouchka zijn gepassioneerd door mooie meubels, en dat zie je.

Liefde voor staal

Bij Koffie en Staal kan je terecht voor lekkere koffie, maar ook voor zoveel meer. Lino en Nouchka serveren koffie, maken op ambachtelijke wijze meubels onder de naam NONO, verkopen juweeltjes en bakken zelf taart. Hun oog voor schoonheid vertaalt zich in prachtige meubels. En ze hebben één ding gemeen: ze bevatten staal. “Mijn liefde voor staal is geleidelijk aan gegroeid”, vertelt Lino, die eigenlijk leerkracht is van opleiding. “Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt, en mede dankzij de handige vader van Nouchka, besefte ik dat je mooie dingen gewoon zelf kunt maken”, vertelt hij. “Tijdens onze reis wilden we ons busje inrichten en daarvoor wilden we met staal werken. Met als resultaat dat ik me inschreef voor een lascursus”, vertelt hij. Na enkele lange reizen en een jaar vertoeven in Portugal nam het koppel terug hun intrek in Leuven en daar werd Koffie en Staal geboren. “We vonden dat Leuven nog wel een toffe zaak kon gebruiken, en het is natuurlijk leuk om familie en vrienden in de buurt te hebben.”

Een juweeltje

Ook Nouchka houdt van staal, maar het meest van juwelen. “Sinds haar vijftiende is Nouchka bezig met het maken van juwelen, ze heeft er echt oog voor. Ze is geen edelsmid, maar weet als geen ander mooie materialen en kleuren samen te voegen tot een prachtig juweeltje”, vertelt Lino. De juwelen van NUSJ zijn bovendien erg betaalbaar. Voor 20 euro heb je een paar oorbellen, en voor 27 euro kun je al een halsketting op de kop tikken.

Koffie & gebak

Maar je hoeft niet per se meubels of juwelen kopen om een bezoekje te brengen aan deze gezellige zaak, je kan er ook gewoon terecht voor een lekkere kop koffie of een stuk zelfgemaakte taart. “We wilden niet gewoon een meubelwinkel, en daarom besloten we iets te zoeken dat een extraatje gaf aan onze zaak. Toen we in Portugal woonden, genoten we erg van een koffie op een terrasje, de ideale manier om te ontspannen. De keuze was dus snel gemaakt: het werd een combinatie van meubels en koffie.” En bij koffie hoort natuurlijk een lekker dessertje. “Nouchka bakt dagelijks zelf taarten, heerlijk zijn ze. Het is een bewuste keuze om ze zelf te maken, want we dragen kwaliteit allebei heel hoog in het vaandel. Zo kiest Nouchka enkel producten van de beste kwaliteit, liefst zoveel mogelijk bio en lokaal.” En die duurzaamheid trekt zich door in heel de zaak. “We zijn heel erg bezig met ecologie”, vertelt Lino. “In onder andere Azië zagen we de vreselijke impact van milieuvervuiling. Daarom gaan we telkens op zoek naar de beste kwaliteit en vervaardigen producten die zo lang mogelijk meegaan. Onze meubels bevatten bijna altijd staal, dat kan je terug smelten. En we gebruiken enkel volhout. Bovendien probeer ik vaak bamboe te gebruiken, dat groeit heel snel.”

Praktisch

Koffie en Staal vind je in de Mechelsestraat 140 in Leuven. Koffie drink je er van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 18u. Meer info vind je op hun website.

Blijf je graag op de hoogte van alle lokale hotspots? Schrijf je dan nu in voor de Belgische nieuwsbrief.

Foto’s: Piet De Kersgieter

nog meer: wooninspiratie