WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Leuven: dagje shoppen, koffie én een gedekte tafel

Leuven is de perfecte bestemming als je gezellig wilt shoppen of graag geniet van een warme kop koffie. Drie adressen die je zeker moet bezoeken.

DijkDrie

Hou je van design in je interieur? Ga dan zeker langs bij DijkDrie. In de showroom vind je meubels, tapijten, verlichting en accessoires van merken als Vitra, Protoria of Indera. Ook voor kunst kan je bij DijkDrie terecht, want zaakvoersters Véronique en Yasmine geven graag de kans aan kunstenaars om hun werk te tonen. “Op dit moment is dat Bram Kerkhofs, een jonge kunstenaar uit Leuven”, vertelt Véronique. Kerkhofs stelt zijn laatste collectie voor, met ondermeer verlichtingsobjecten en stukken uit graniet. En wie niet goed weet hoe de nieuwe designstukken in je interieur te zetten, brengen de zaakvoersters graag een bezoekje aan huis. “We geven interieuradvies en komen graag langs, om samen te zorgen dat alles een mooi geheel vormt.”

Info: Vaartkom 3, Leuven. Meer info op de website.

Barbóék

Helemaal mee met de slow-trend? Dan wil je ongetwijfeld naar Barbóék. Koop een boek, geniet van een heerlijke kop koffie of klets er gewoon gezellig bij. In de zomer zit je op het terras van de patio, die zich pal in het midden van de zaak bevindt. In de winter geniet je van de zelfgemaakte taarten. Hier vind je alles om even helemaal weg te zijn van de drukte en te ontspannen.

Info: Schrijnmakersstraat 17, Leuven. Meer info op de Facebookpagina.

De tafel van Feliz

Heb je binnenkort een feestje of zoek je naar het perfecte geschenk voor een foodie? Dan moet je naar De tafel van Feliz. Paedra Famaey en Lies De Schepper helpen je graag met een perfect gedekte tafel. Wie thuis graag een feest organiseert of een bijzonder etentje regelt, kan rekenen op de goede smaak van de dames. Ze regelen alles voor het perfecte feest. In de winkel kan je terecht voor alles wat je nodig hebt om je tafel op te smukken of een uniek geschenk. Met onder andere merken als Rosenthal, Henry Dean of Thomas Mono.

Info: Mechelsestraat 11, Leuven. Meer info op de website.

Blijf je graag op de hoogte van alle lokale hotspots? Schrijf je dan nu in voor de Belgische nieuwsbrief.

Foto’s: 1. DijkDrie | 2 & 3. Barbóék | 4 & 5. De tafel van Feliz

nog meer: wooninspiratie