WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Les Filles: gezellig tafelen in Brussel

Budgetvriendelijk lunchen of uitgebreid brunchen op zondag. Bij Les Filles in Brussel kan het allebei. Bel aan en geef je over aan de ongedwongen, huiselijke sfeer.

Nergens beter dan thuis

‘Meisjes, ze maken ons zo zot meneer’. Klopt, wij zijn zot van de meisjes of Les Filles uit Brussel. Bel aan, neem plaats aan een van de lange houten tafels en sla een praatje met je buurman- of vrouw. Dankzij de table d’hôtes-formule zit je namelijk – lekker sociaal – aan tafel met volkomen vreemden. Boeiende gesprekken verzekerd. Naar verluidt is het nergens beter dan thuis. Misschien is dat wel de aantrekkingskracht van Les Filles? Die vertrouwde, ongedwongen, huiselijke sfeer. Perfect om te genieten van een kraakverse, budgetvriendelijke lunch (15 euro) of diner (25 euro). Op zondag kan je hier ook à volonté brunchen: die skinny jeans laat je dus beter thuis. De vintage omabordjes en de karaf water op tafel maken het plaatje compleet. Leuk weetje: je kan ook kooklessen volgen bij Les Filles. Die lessen bestaan uit één aperitief, ‘amuse-bouches’, de voorbereiding van een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

Look & feel?

Les Filles bevindt zich in een neoclassicistisch herenhuis met hoge plafonds, marmeren schouwen en krakende plankenvloeren. Het is er gezellig en huiselijk. Aan de lange houten tafels staan retro schoolstoeltjes. Het herenhuis bevindt zich pal in het historisch centrum van Brussel, in de Dansaertwijk, en werd gerealiseerd door het architectenbureau Lhoas & Lhoas.

Praktisch

Lunchen, dineren of brunchen kan op de Oude Graanmarkt 46 in Brussel, 7/7 tussen 12 en 14u en 18 en 21u. Het kruidenierswinkeltje met een assortiment van artisanale en bioproducten is open tot 16u. Meer info vind je op hun site.

Blijf je graag op de hoogte van alle lokale hotspots? Schrijf je dan nu in voor de Belgische nieuwsbrief.

Bron beeld: Les Filles

nog meer: wooninspiratie