WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

KEET schoppen in Rotterdam

Tijdens een weekendje Rotterdam staat KEET vanaf nu ook op onze to-do lijst. Het is een drie-in-één-concept: winkel, pop-up en café. KEET biedt jonge ondernemers, designers en webshops een fysiek verkoopplatform aan. Het resultaat is een wisselende collectie van inspirerende producten en labels. Daarnaast kan je er ook terecht voor een (h)eerlijke kop koffie en zelfgemaakt lekkers. 

Winkel & pop-up

KEET biedt webshops, beginnende ondernemers en jonge labels een platform om hun creaties te verkopen. Vaak beschikken zij (nog) niet over een eigen verkooppunt en KEET biedt daar een creatief antwoord op: de ruimte, organisatie en het personeel worden voor een vast maandelijks bedrag door hen verzorgd. Ze leggen als het ware een brug tussen de webwinkels en de fysieke winkels. Vergis je niet, KEET is géén pop-upwinkel. De merken en de producten veranderen regelmatig, maar de winkel zelf blijft.

Op dit moment krijgt Jet at Home er bijvoorbeeld een podium. Het is de webshop van Mariëtte, vaak ook Jet genoemd. Ze verkoopt lifestyle spullen in een Scandinavische sfeertje en met een etnische touch. Een ander jong label is MIEKinvorm met kaarten, posters, stationary en feest- en kinderspulletjes. Biolage R.A.W. is een label van natuurlijke haarverzorgingsproducten vrij van parabenen, siliconen en sulfaten. En dan is er ook ROOS Cosmetics met z’n 100% natuurlijk koffiescrubs. Deze scrubs zijn goed voor de huid en het milieu. Ze zitten vol goede eigenschappen die de huid optimaal verzorgen en de oneffenheden van de huid verminderen. Het aanbod en de variatie is groot.

Het koffie-café

Naast rondstruinen en winkelen, kan je bij KEET ook terecht voor een (h)eerlijke kop koffie, huisgemaakte smoothies en een compleet menu met Franse (zoete en hartige) tartelettes. Het café is de perfecte plek om rustig een boek te lezen, wat op je laptop te werken (gratis WiFi) of om af te spreken met vrienden voor een ouderwetse kopje koffie. Koffielovers maken hier kennis met koffiebranderij Tiktak. Dat is de fairtrade zijtak van het espressomerk Segafredo Zanetti. Een fonkelende espressomachine en een getrainde barista zijn hier dan ook deel van de ervaring.

Look and feel

KEET is een beetje verstopt aan de Oppert, een zijstraat van de Meent. Eenmaal gevonden wandel je binnen in een ruim, licht pand. Blank hout, wit en pasteltinten geven een open indruk, ondanks het feit dat hier zo veel leuke spulletjes in de rekken staan. In het cafégedeelte staat een lange houten tafel aan het raam. De toog is bezet met witte tegeltjes en aan de muur hangt een XL-menu. Bestel gewoon een koffie, zoek een plekje uit en neem alles rustig in je op. Er is zo veel om te bewonderen!

Praktisch

Adres: Oppert 2A, Rotterdam

Winkel: maandag gesloten, dinsdag, woensdag en donderdag van 9u30 tot 17u30, vrijdag van 9u30 tot 20u, zaterdag van 9u30 tot 17u, zondag van 12u tot 17u

Koffie-café: dinsdag tot zaterdag van 9u30 tot 17u, zondag van 12u-17u

Tekst: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie