WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ikea komt met limited edition

Normaal duurt het twee jaar voordat een product is bedacht en uiteindelijk ook in de winkel ligt. Deze keer wilde Ikea dat anders aanpakken. Petra Beets van Ikea: ‘In een snelle wereld willen we als woonwarenhuis ook sneller reageren. Een productietijd van twee jaar is natuurlijk best wel lang. Vijf designers kregen daarom twee maanden de tijd om de collectie te tekenen. Ze reisden daarvoor af naar India en Vietnam. Met de kennis van lokale vakmensen, bestaande technieken en machines lag er vier maanden later een complete collectie.’

Limited edition Ikea 2011.3

IKEA Limited Edition

De ontwerpers zijn begonnen in een fabriek voor lampenkappen en bij glasblazers in India. Daar ontstond de basis van de collectie. De bolvorm van de theelichthouders komt terug in de vazen en in de poot van de lage tafel. Geïnspireerd door alles wat de ontwerpers om zich heen zagen, ontstond de collectie Annorlunda, Zweeds voor ‘anders’. De collectie zit vol leuke details. Lampenkappen die binnenstebuiten zijn gekeerd, een metalen tafel met een houten halsketting en een rotan vaas die een dubbelrol heeft als opbergmand. Onze favoriet: de Albacken fauteuil in knalgeel, rood en blauw voor € 69.

Let op: elk product is verkrijgbaar in een beperkte oplage, dus wees er snel bij! Meer informatie over de Ikea-vestigingen in Amsterdam en Haarlem vind je op ikea.com/nl.

nog meer: wooninspiratie