WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x heerlijke huisjes aan het water in Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft mooie eilanden, een lange kustlijn, knusse steden én fijne vakantiehuizen. Een super diverse bestemming voor een weekend weg of vakantie dus. Wij vonden er vier adressen waar je nu al dikke voorpret door krijgt. 4x heerlijke huisjes aan het water in Zuid-Holland.

xxx5tjg8a34t_p2400.jpg
fue5ohh8iaf4_p2400.jpg
noi5mak8qweo_p2400.jpg

1. Lekker weg in Lekkerkerk

Met een kop koffie en de krant aan de Lek wakker worden, terwijl het bubbelbad met uitzicht over het water ondertussen volloopt. Dit vakantiehuis in Zuid-Holland heeft alles in zich om je een topvakantie te bezorgen, want naast het bubbelen met een view heeft het ook nog een sauna en Turks stoombad. De schepen die langsvaren over de rivier zorgen ervoor dat er altijd iets te zien is. Voor een dag shoppen is Rotterdam per watertaxi te bereiken. En de molens van Kinderdijk liggen aan de overkant van het huisje.

2y25qyd8xm8x_p2400.jpg
s1x5gae878b1_p2400.jpg
f5654nx84r4w_p2400.jpg

2. Een huis van karton

Midden in het Groene Hart vind je het plaatsje Noorden. Hier staat een zogenaamd Wikkelhouse, een vakantiehuisje van karton, dat gelukkig wel is gewikkeld in een regenjas die je lekker droog houdt. Je onderkomen staat middenin de natuur. De tuin grenst aan het stiltegebied van de Nieuwkoopse plassen en per fluisterboot, SUP of kano ben je zo onderweg om het water te verkennen. is van karton, maar gelukkig wel gewikkeld in een regenjas die je lekker droog houdt. Dichterbij de natuur kan bijna niet.

LEES OOK
In Zuid-Holland? Bezoek 1 van deze 7 terrassen in Den Haag

vwv5gjw8gkd2_p2400.jpg
3oc5ce882smw_p2400.jpg
6ed5lkx8xqma_p2400.jpg

3. Luieren in de salonwagen

Een eigen salonwagen met privéterras waarop je lekker kunt luieren onder de oude kastanjeboom. Alleen de omschrijving van dit huisje in Zuid-Holland klinkt al als vakantie. Vanaf de bank lijkt het alsof je buiten zit door het grote raam en de wagen heeft alle luxe die je nodig hebt. Ook hier zijn de Nieuwkoopse Plassen niet ver weg, want het vakantiehuis ligt in het Woerdense Verlaat. Vlakbij Woerden, waar het barst van de gezellige terrassen, leuke winkels en fijne restaurants.

njq5qt38myqe_p2400.jpg
cws55nl8abb7_p2400.jpg
8iy5pwb8h5x8_p2400.jpg

4. Een eilandhuis bij Hillegersberg

Het Zuid-Hollandse gevoel is op zijn grootst in Rotterdam, zeker als je dit eilandhuis op de Bergse Achterplas ziet. Het ligt tegen de dorpse wijk Hilligersberg aan, op drie keer struikelen van het gerse Noorden van Rotterdam. Bij de houten cabin ligt een waterfiets klaar om meteen mee op ontdekkingstocht te gaan. Maar het is ook niet gek om op je eigen eiland te blijven. Bekijk dat terras maar eens goed…

nog meer: wooninspiratie