kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspots in Cambridge: onze favorieten

Zin in een tripje naar Engeland, maar wil je het drukke Londen vermijden? Breng dan eens een bezoekje aan Cambridge, de wereldberoemde universiteitsstad op slechts een uur rijden van de Britse hoofdstad. De historische gebouwen en typische Engelse sfeer lijken je mee te nemen in een Harry Potter-film. Waar wij het liefst vertoeven? Deze 3 hotspots in Cambridge mag je niet overslaan.

Stir

Lekker ontbijten in Cambridge doe je bij Stir, een hippe ontbijt- en brunchbar vlak buiten het centrum. Stir is vooral geliefd bij locals die er binnen lopen voor de heerlijke koffie gemaakt van bonen van een bekroonde branderij uit de buurt. Rustig smullen van de breakfast bagels (ook van bij lokale handelaars!) doe je aan een van de gezellige tafels. Stir is daarnaast ook een ontmoetingsplaats voor de buurtbewoners. Zo organiseren ze verschillende activiteiten – denk aan yogasessies, pilates en kleuterkunst – die de locals dichter bij elkaar brengen. Wil je deelnemen aan een activiteit? Check dan even de grote krijtmuur in het midden van de zaak voor de kalender.

Praktisch: 253 Chesterton Road, Cambridge CB4. Open van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00, zaterdag van 8:00 tot 18:00, zondag van 9:00 tot 17:00.

Bread & Meat

Bread & Meat is een van de meest eenvoudige én populaire concepten in Cambridge. In dit kleine, verborgen zaakje middenin het centrum vind je volgens locals de beste sandwiches van de hele stad. De mooie wit betegelde muur achterin de zaak valt meteen op. Je waant je zo in een Britse slagerij! Oude schoolstoeltjes en grote industriële lampen geven het interieur een stoere look. Bij een bezoekje aan deze hotspot is de porchetta sandwich een must have, het iconische broodje dat heel geliefd is onder de studenten van Cambridge.

Praktisch: 4 Bene’t Street, Cambridge CB2. Maandag tot en met donderdag open van 11:30 tot 20:00, vrijdag en zaterdag van 11:30 tot 21:00, zondag van 11:30 tot 17:00.

Old Bicycle Shop

De oudste fietsenwinkel van Engeland (Charles Darwin kocht er ooit zijn fiets) sloot in 2013 haar deuren. Even later heropende de zaak, maar dan als restaurant. De geschiedenis van het pand zie je overal nog terug: oude fietsonderdelen krijgen nu een decoratief doel. Ooit al eens een ‘gewei’ van een fietszadel en stuur gezien?

Even mooi als het interieur is de menukaart. Bij Old Bicycle Shop vind je typisch Engelse gerechten, maar met een hippe én gezonde twist. Bovendien ook perfect geschikt voor vegetariërs en veganisten. Liever lekker brunchen? Old Bicycle Shop is een van de weinige zaken in Cambridge waar je iedere dag van de week terecht kunt voor een heerlijke brunch.

Praktisch: 104 Regent Street, Cambridge CB2. Open van maandag tot en met zondag van 09:30 tot 23:00.

Foto’s: 1. Mystery Ltd. voor Stir – 2. Best of England – 3. Old Bicycle Shop

nog meer: wooninspiratie