WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hippe markten op een rij


De Utrechtse Fabriek organiseert 12 en 13 juni de succesvolle ‘Hippe Markt’.

Alle markten van juni op een rij

 • 2 Juni
  Hemeltjelieffestival in Amsterdam
  Sunday Market maakt deel uit van het Hemeltjelief festival op Hemelvaartdag. Het ruige NDSM terrein verandert op 2 juni in een creatief spektakel met live muziek, kunst, theater, kindervertier en vele stands met art, fashion en design.
 • 4 juni
  HandMadeShop Markt in Rotterdam.
  Op de website van HandMadeShop kan je  producten vinden waar een verhaal achter zit. De producten zijn gemaakt met liefde, creativiteit en originaliteit. Elk product is uniek en dat maakt ook de koper en verkoper uniek. HandMadeShop organiseert 4 juni een markt in het winkelcentrum Rotterdam Nesselande.
 • 5 juni
  Crafty Gardens in Eindhoven
  ‘Green in the City!’ Handgemaakte en kunstzinnige creaties van eigen bodem. Op zondag 5 juni a.s. vindt de Crafty Gardens voor de vierde keer plaats op  
het buitenterrein van Tuincentrum Soontiëns aan de Urkhovenseweg in Eindhoven (Tongelre). De markt begint om 11 uur en duurt tot 17 uur. De toegang is gratis. Ook dit jaar staat er weer een veertigtal kramen met deelnemers uit verschillende disciplines zoals keramiek, werken met textiel, het versieren van taarten en cupcakes, bijzondere sieraden, kleurige kinderkamerkunst, bijzondere fotografie, ambachtelijke plantaardige zeep en nog veel meer.
 • 5 juni
  Hip & Handgemaakt in Deventer.
  De markt is als vanouds op de prachtige locatie aan het water bij Grandcafé DOK H2O in Deventer. Dus er is lekker eten en drinken, een terras en zelfs een strand bij mooi weer. Deelnemers zijn mensen die webwinkels hebben en unieke dingen maken. Het is voor de kopers en de makers leuk; kopers krijgen een gezicht bij een webwinkel én de kans om bijzondere dingen te kopen. Het aanbod op deze eigenzinnige markt is veelomvattend. Ook is er dit jaar ruimte voor fairtrade prodcuten en vooruitstrevende hippe creaties van stuenten van de kunstacademie.
 • 5 juni
  Sunday Market
  Op zondag 5 juni is er weer een reguliere Sunday Market. Heerlijk relaxen en shoppen in zomerse sfeer op het Westegasfabriekterrein. Oude bekenden en nieuwe ontwerpers bieden er hun unieke producten aan op het gebied van design, fashion, retro, kinderkleding, schilderijen, sieraden, keramiek…De meeste producten worden aangeboden door de ontwerpers of makers zelf, maar ook vind je er unieke verzamelingen uit andere landen of tijden… Dus laat je verrassen en inspireren! Proef verder van de lekkere hapjes uit de verschillende internationale keukens. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Er zijn optredens, verschillende workshops en natuurlijk vormt het autovrije terrein een heerlijke speelplek. De toegang is gratis!
 • 10 – 13 juni
  Olmenhorst Voorjaarsfair
  Beleef het ultieme buitengevoel op Landgoed De Olmenhorst. Een oase van rust midden in de Randstad. Lekker in het zonnetje nippen aan een glas biologische wijn, bijten in een boerenkaas of een broodje biologische frambozenjam.Ruim 160 deelnemers (meer dan ooit!) nemen u mee in dat heerlijke buitenlevensfeertje. Van eten en drinken, zomerse mode, brocante en lifestyle accessoires voor in en rondom het huis en alles wat groeit en bloeit.
 • 12 + 13 juni
  Utrechtse fabriek
  De Utrechtse Fabriek is een collectief van 3 creatieve bedrijven. Sinds 2008 organiseren ze de Hippe Markt in het Utrechtse Griftpark. Een hippe buitenmarkt van 55 webwinkels waar jonge ontwerpers, designers die naam hebben gemaakt en webshops die bijzondere merken inkopen, hun producten presenteren. Dit jaar: Pinksterweekend 12 en 13 juni 2011, van Swindenstraat 129 in Utrecht, Het Griftpark. Van 10:00 tot 17:00 uur
 • 19 juni
  Pure Markt
  De Pure Markt laat je kennis maken met verschillende leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten, maar ook met creativiteit en duurzaamheid. Op de markt kan je pure producten vinden, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Zondag 19 juni 11:00-18:00 uur op George Gershwinplein Zuidas Amsterdam & Zondag 26 juni 11:00-18:00 uur  in Park Frankendael in Amsterdam.
 • 25 juni
  Bazar Bizar in Rotterdam
  Bazar Bizar is een kunst en muziekmarkt georganiseerd door Stichting Bazar Bizar. Bazar Bizar biedt kunstenaars, creatievelingen, theatermakers en muzikanten een dag lang een podium waarop zij hun kunst en creaties kunnen vertonen en aanbieden. De Wolphaertstraat zal op deze dag gevuld zijn met een kunst en muziekmarkt waarop meer dan 50 bekende en minder bekende kunstenaars en vormgevers hun kunst en objecten tentoonstellen en verkopen. Tientallen marktkramen zullen de straat vullen met o.a. kleding, schilderijen, zeefdrukken, sieraden, designertoys, en nog veel meer.

kussen met uiltjes
Illustrator Ingrid de Lugt maakt vanuit een optimistische visie grafische werelden vol vrolijke karakters. Op Bazar Bizar staat zij met zeefdrukken, kussens, tassen, t-shirts en kleine producten als magneten en buttons.

 • 25 juni
  Zelfgemaakte Markt in Utrecht
  De Zelfgemaakte Markt is een markt waar allerlei makers – kunstenaars, knutselaars, designers, creatievelingen en wat dies meer zij – een podium en openbare verkoopplek vinden voor hun eigen creaties. De markt is een plek waar bezoekers kunnen kijken, kopen en beleven. Waarom ze dit doen? Omdat de initiatiefnemers willen dat mensen die zelf dingen maken dit kunnen laten zien en verkopen op een gezellige markt. Zij zien overal talent en willen talent en inspiratie stimuleren! De beelden horen bij een ontwerpwedstrijd van ‘De Zelfgemaakte Markt’, en zijn van Cebine Nieuwenhuize en Sofie Hoenselaars.
 • 26 juni
  La Feria, Vintage & Handmade Stuff in Breda
  La Feria is een creatieve markt, georganiseerd door Feito Com Amor. Bezoekers kunnen kennis maken met ‘vintage & handmade stuff’ van eigenzinnige creatievelingen. La Feria onderscheidt zich door de bijzondere locatie, unieke artikelen en klein aantal deelnemers. Bij de inspirerende zaak Stilleven kunnen bezoekers ook terecht voor een heerlijk biologisch kopje koffie, broodje of lekkernij. Locatie: Stilleven, Ginnekenweg 26 in Breda (www.stillevenbreda.nl ) Datum & tijd: 26 juni 2011 van 12.00 – 17.00 uur. Toegang & parkeren GRATIS

Lopende activiteiten

 • Vanaf nu tot en met 13 juni
  Arabische Lente bij Proef in Amsterdam
  Proef de Arabische lente op je bord: na het grote succes van de winterse Arabia avonden bij Proef gaan Nadia Zerouali en Merijn Tol, auteurs van de kookboeken Arabia & Bismilla Arabia weer twee keer koken bij Proef. Dit keer koken ze zomerse gerechten uit Tunesië, Libanon, Andalusië, Catalunya, Turkije en Marokko. En ze steken de BBQ aan voor de enige echte kebab uit Turkije zoals je die hier nog nooit geproefd hebt. Laat je verleiden door de bijzondere smaken van Arabia! WEES ER SNEL BIJ! Kijk voor het menu op de website. Wanneer? 13 juni, om 19.00 uur, start diner 19.30 Waar? Bij Proef, Aanmelden via reserveer@proefamsterdam.nl
 • Vanaf nu tot en met 1 juli
  Hit & Run Gallery
  – NS Station Rotterdam Blaak
  Onthaasten bij de Bazar Bizar ‘Hit & Run’ gallery op NS station Rotterdam Blaak. Tot en met 1 juli bevindt zich de  ‘Hit & Run’ gallery op station Rotterdam Blaak. De tijdelijke gallery is een initiatief van Stichting Bazar Bizar. Bazar Bizar neemt zijn intrek in het oude leegstaandekaartverkoop/service loket op station Rotterdam Blaak. Zij toveren deze oude locatie voor 3 maanden om tot een inspirerende en kleurrijke expositieruimte. Binnen kan men zich vergapen aan gelimiteerde zeefdrukken, schilderijen,grote collectie t-shirts, en andere rariteiten van vele jonge ontwerpers en kunstenaars. Openingtijden: Ma t/m Vr: 17:00 tot 19:00 uur. Zaterdag: zie de site voor speciale aankondigingen. Zondag: gesloten.
 • Van 1 juni tot en met 3 juli Arnhem Mode Biennale Arnhem
  De vierde editie van de Arnhem Mode Biënnale vindt plaats van 1 juni tot en met 3 juli. Het tweejaarlijkse modefestival gaat dit keer over ‘de zoektocht naar de ware identiteit van het fenomeen mode’. Dat gebeurt aan de hand van tentoonstellingen, presentaties, workshops en lezingen. Op de website kan je alle mogelijke informatie vinden omtrent de Biennale.
nog meer: wooninspiratie