WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Er gaat niets boven Groningen: 10x hotspot terrassen

Grachten, de Grote Markt en het groene gras van het Noorderplantsoen: zoals het gezegde luidt, er gaat niets boven Groningen. Want de meest noordelijke provincie van ons land heeft naast kleine pittoreske straten ook veel mooie terrassen. En op deze 10 terrassen in Groningen willen wij wel een keer borrelen.

Drie biertjes voor het terras van de Drie Gezusters
De Drie Gezusters Groningen

Drie Gezusters

Een lijst met terrassen in Groningen is niet compleet zonder de Drie Gezusters. Hartje centrum zit dit grootste café van Europa (!). Met een doolhof aan cafés die aan elkaar vastzitten en misschien wel het gezelligste terras van de stad.

Stadslab

Een compleet andere wereld dan de rest van Groningen. Stadslab zit op het festivalterrein van een voormalige suikerfabriek. Een industriële parel voor wie houdt van wat unieks.

Pomphuis

Een nieuw terras in Groningen is Pomphuis, een zaak die zich in een jaar tijd heeft uitgebreid tot hotspot aan de Groningse gracht. Pomphuis zit in een monumentaal museumpand en is met het uitzicht op de gracht zeker een kijkje en drankje waard.

LEES OOK
De 9 mooiste terrassen aan de Nederlandse kust

Kaap Hoorn

Toegegeven, Kaap Hoorn zit misschien niet in het centrum van Groningen, maar op zo’n 20 minuten fietsen bevindt zich een beach vibe terras aan het Hoornsemeer. Weg uit de drukte van de stad, op naar de rust van het water.

DOT

Hij is niet te missen in Groningen: het pand van DOT. Want op loopafstand van het centrum zit een enorme witte bol met 3D koepeltheater. Film kijken? Yes please, maar ook het terras van DOT is zeker een bezoek waard.

Uurwerker

Wie zoekt, zal vinden. Verstopt tussen gebouwen vlakbij de Groningse universiteit zit de Uurwerker, een hip terras en ideaal voor de vrijdagmiddagborrel.

LEES OOK
7 hotspot terrassen in Amsterdam met extra veel zon

Cappuvino

Echt groot is het terras misschien niet, maar daardoor wel éxtra bijzonder. Aan de bruisende vismarkt zit Cappuvino, een koffie- en wijnzaak met een rooftop bar. Misschien wel het mooiste uitzicht van de stad. Check wel even van te voren of het dakterras open is.

Bommen Berend

Een heus Gronings stadsverhaal: Bommen Berend is het verhaal van een bisschop uit Münster die de stad Groningen bezet hield. Naast de jaarlijkse Groningse feestdag zit er ook nog een historische, gelijknamige bistro in het centrum, met uitzicht op de Martinitoren.

Werkman

Nog een terras aan de Grote Markt, Werkman is een nieuwe parel in Groningen. Met een compleet glazen voorkant springt het restaurant er bij de Grote Markt uit. Als het terras vol zit (want het is er vaak druk) is het zeker geen straf om naar binnen te gaan. Mooi ingericht!

Concerthuis

Concerthuis is dé plek als je op zoek bent naar een hippe tent. Met huisgemaakte ijsthee, bijzondere biertjes en veel vega opties zit er voor ieder wel wat tussen. Het concerthuis zit in de Poelestraat, normaal een drukke uitgaansgelegenheid, nu een bruisende plek met terrassen.

Word jij blij van zo’n lijstje met terrassen? Bij vtwonen zijn we gek op verrassende lifestyle-adressen. Iedere maand verklappen we onze favorieten in het blad. In België en Nederland, maar ook in het buitenland. En hoera: de allerleukste hotspots vind je ook online.

nog meer: wooninspiratie