WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mini-interview met Marcia van EasyCollage

Een mooi kunstwerkje maken met je eigen foto’s. Dat kan met EasyCollage! Op deze site vind je heel veel verschillende collage-ontwerpen die je kunt combineren met je foto’s. Je kunt kiezen uit ontwerpen van onder andere Pimpelmees, Million Dollar Design, Tante Beun, Grootzus en Ella Bella Boem of je kiest voor een neutraal basisontwerp. Zelfs met twee linker computerhanden heb je binnen no time je mooie collage aan de muur hangen!

EasyCollage "EasyCollage"EasyCollage  "EasyCollage "EasyCollage "EasyCollage "EasyCollage

Wie zijn jullie?

EasyCollage is een idee van mij, Marcia Hooimeijer en mijn vriend, Ernst van der Weijden. Wij hebben een grote passie voor internet en alle mogelijkheden die het biedt. Daarnaast ben ik gek op alles wat te maken heeft met illustratie en ontwerp. Niet gek dus dat je deze twee voorliefdes terug kunt vinden in EasyCollage. Ik vind het geweldig om mooie dingen aan te kunnen bieden waar mensen blij van worden. Naast EasyCollage delen Ernst en ik ook de rest van ons leven en de zorg voor onze tweeling van bijna een jaar oud. Wij delen dus écht alles…. Sinds kort is ons team versterkt met een fijne collega, Evelien.

Hoe is EasyCollage geboren?

Ik wilde een aantal jaren geleden graag een mooie fotocollage maken voor één van mijn beste vriendinnen, die ik al ken sinds de brugklas. Ik had veel oude foto’s ingescand van onze jarenlange vriendschap en ik wilde er graag een echt bijzonder kunstwerkje van maken. Ik kon alleen nergens online een collage maken zoals ik dat wilde: mooi, makkelijk en een echte eyecatcher voor haar interieur. En daar was ons idee! We hebben zelf de website ontwikkeld en ontwerpers benaderd. Het mooiste moment wat dat betreft was het krijgen van de eerste schetsen van de ontwerpers. Zo mooi om te zien hoe een idee echt vorm krijgt.

Wat doen jullie – naast EasyCollage – nog meer?

We hebben nog een andere website waar je met je foto’s terecht kunt: www.kwartetcadeau.nl. Hier kun je online een kwartetspel maken met eigen foto’s en teksten. Wij drukken het spel op stevige speelkaarten en verpakken het in een mooie speldoos. Ontzettend leuk om aan te werken, omdat de spellen vaak worden gemaakt voor bijzondere gelegenheden en mensen er echt veel tijd in steken. Het geeft veel voldoening als klanten laten weten dat de ontvangers ontzettend blij waren met hun spel.

Welk collage-ontwerp is jullie favoriet?

Lastig om een keuze te maken… Alle ontwerpers maken met veel liefde ontwerpen voor onze website en die liefde zie je terug in elk ontwerp. En we staan zelf achter elke collage die online komt, dus wij vinden ze allemaal prachtig. Als ik dan toch een keuze moet maken, dan kies ik in ieder geval voor een ontwerp met veel kleur.

Hebben jullie nog meer dromen/plannen voor de toekomst?

We willen natuurlijk graag ons aanbod met ontwerpen uitbreiden zodat we echt voor iedereen wat wils hebben, maar ook het buitenland lokt. Achter de schermen zijn we druk bezig met allerlei nieuwe opties, dus we hebben nog genoeg te doen.

Wat zijn je favoriete webshops en websites?

Ik ben een echte webshopper en lichtelijk verslaafd aan Etsy, een geweldige plek voor bijzondere cadeautjes en prachtige vondsten. Twee Nederlandse favorieten op Etsy zijn Marloes Kroeze en Ninainvorm. Voor ons nieuwe huis staat een gevouwen lamp van Studio Snowpuppe nog op ons verlanglijstje. Voor mezelf neem ik graag af en toe een kijkje op Anthropologie, mooie kwaliteit en bijzonder design.

Kies een collage van een van de designers

De ontwerpen hierboven zijn van verschillende ontwerpers. Je kunt kiezen uit werk van Studio LobsterTante Beun, Million Dollar DesignGrootzus, Pimpelmees, Pieces of Art, Lilesadi, Jakima, Ellabellaboem, Lu Liang en Moontje.

Bron: EasyCollage

nog meer: wooninspiratie