WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bijzonder materiaal

Kom maar dichterbij… Ja het is echt waar, deze groene visitekaartjes zijn gemaakt van echte blaadjes! Tyra van Mossevelde heeft hiervoor in de herfst bladeren geraapt en gedroogd. Voor de adresgegevens is geen inkt gebruikt: de letters zijn aangebracht met een preegstempel. De ‘kaartjes’ kunnen na gebruik dus gewoon terug de tuin in. Bijzonder mooi én verantwoord dus.

groen visitekaartje Tyra van Mossevelde slippers van palmleer Waterloop Maarten Kolk Guus Kusters

DOEN | Materiaalprijs 2011

Tyra was een van de genomineerden voor de DOEN | Materiaalprijs 2011. Zojuist zijn in Eindhoven de winnaars van deze prijs bekend gemaakt. De grote winnaar is Studio Maarten Kolk & Guus Kusters. Zij bedachten Waterloop, een stof waarbij de print tevoorschijn komt wanneer deze in aanraking komt met water. Leuk effect voor een douchegordijn! Bijzonder is dat de productie van textiel normaal veel afvalwater oplevert, maar dat bij deze stof het water juist door de stof wordt opgenomen.

De aanmoedigingsprijs was voor Tjeerd Veenhoven. Hij ontwikkelde een materiaal met de soepelheid van leer gemaakt uit Indiase palmbladeren. Van dit PalmLeer heeft Tjeerd teenslippers gemaakt, maar door de DOEN | Materiaalprijs kan hij meer toepassingen gaan ontwikkelen. Wij hopen dat Tjeerd hiervoor ook aan mooie interieurspullen denkt. Wat te denken van vazen, een poef en andere woonaccessoires?

nog meer: wooninspiratie