WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland en België

Heerlijk struinen over de kerstmarkten, een rondje in het reuzenrad en schaatsen middenin de stad. Beginnen de kerstkriebels al te komen? Bij deze kerstmarkten in Nederland en België moet je een keer geweest zijn. Maar onthoud wel dat het voor veel organisaties een onzekere tijd is. Gaat het wel door, gaat het tóch niet door? Houd dus goed de website van de kerstmarkten in de gaten, want je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

kerstmarkten

Magisch Maastricht

De binnenstad van Maastricht wordt ieder jaar vanaf november al versierd met prachtige kerstverlichting. Maar rond de feestdagen doen ze er nog een schepje bovenop. Het was even spannend… maar met dank aan een nieuwe organisatie gaat de kerstmarkt in Maastricht dit jaar tóch door. Van 1 december tot en met 31 december wordt het Vrijthof omgetoverd tot Magisch Maastricht. En magisch is het zeker. Je vindt hier naast verschillende kramen met kerstaccessoires en heerlijk eten namelijk een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en traditionele kerstactiviteiten. Dé plek om de laatste inkopen te doen en je onder te dompelen in de wereld van kerst. Op deze website vind je meer informatie over Magisch Maastricht 2021.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Niet zo’n zin om langs kraampjes te struinen? Maar wél zin in een sneeuwballengevecht? Ga dan naar Amsterdam. De RAI wordt omgetoverd tot een echt winterparadijs. Je vindt hier alles: een wintertheater, schaatsbaan, silent après-ski, reuzenrad, zweefmolen, karaokebar, curlingbaan en zo kunnen we nog wel even doorgaan. End an is er ook nog het muziekpodium waar dagelijks grote Nederlandse artiesten optreden. Dit grote evenement vindt plaats van 19 december tot en met 3 januari. Zorg wel dat je op tijd een toegangsbewijs koopt. Alles over de tickets en alle andere informatie over Het Amsterdamse Winterparadijs vind je hier.

LEES OOK
Cadeautje voor jou: download een vtwonen kerstachtergrond voor je mobiel

houten notenkrakers | kerstmarkten

Op kerstmarkten scoor je de leukste

kerstcadeaus

Winterland Hasselt

De binnenstad van Hasselt is voor zeven weken achter elkaar omgedoopt tot Winterland. Van 19 november tot en met 9 januari beleef je hier het ultieme kerstgevoel. Voor het hele gezin is er van alles te doen. Loop rustig langs de kerstkraampjes en stop voor wat eten en drinken in het Grand Café. Zoek je meer avontuur? Dan zijn er verschillende attracties, een spiegelhuis en een overdekte schaatsbaan. Er is genoeg te beleven. Een bezoek aan Het Huis van de Kerstman maakt de dag helemaal compleet. Meer informatie over Winterland in Hasselt vind je hier.

Winter in Antwerpen

Een workshop met elfen, de magische kerstboom bewonderen en een koffiebreak bij Bar Den. Op verschillende pleinen door de stad vind je een betoverende kerstsfeer. De kerstactiviteiten zijn verspreid over de Grote Markt, Groenplaats, Handschoenmarkt en Steenplein. De kerstmarkt gaat dit jaar helaas niet door, maar er is genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan schaatsen op de ijspiste op de Groenplaats, een rondje in het reuzenrad op het Steenplein en Joe Xmas House op de Grote Markt. Het is bijna te veel om in één dag te bezoeken. Het evenement wordt gehouden van 4 december tot en met 9 januari. Meer informatie over de kerstactiviteiten in Antwerpen vind je op deze website.

Winterpret Brussel

De kerstmarkt in Brussel mag in deze lijst niet missen als grootste kerstmarkt van België. Het vindt plaats van 26 november tot en met 2 januari, verspreid door de Belgische hoofdstad. Nieuw dit jaar zijn verschillende audio-visuele voorstellingen op onder anderen het Museumplein en een heus après-skidorp op het Muntplein. De straten van Brussel staan weer vol met authentieke kerstkramen waar je kunt kerstshoppen en heerlijk kunt eten. De grote verlichte kerstboom op de Grote Markt is niet te missen en je kunt schaatsen midden in de stad. Ook op deze kerstmarkt is een reuzenrad te vinden waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Op deze website vind je meer informatie over de kerstmarkt en winterpret in Brussel.

LEES OOK
15x makkelijke kerstdecoraties om zelf te maken

nog meer: wooninspiratie